Annemarie Prins te zien in muziektheatervoorstelling Sympathy for the Devil

kalender do 3 november

Actrice, regisseuse en schrijfster Annemarie Prins (90) is te zien in de muziektheatervoorstelling Sympathy for the Devil. Een voorstelling over de stijliconen van de sixties en de muzen van de Rolling Stones: Anita Pallenberg en Marianne Faithfull. Prins neemt de rol van de oude Marianne Faithfull op zich. In de voorstelling is ze middels filmbeelden te zien. Vanaf november is Sympathy for the Devil te zien in 20 theaters in het hele land.

Annemarie Prins richtte in de jaren ‘60 na haar opleiding aan de toneelschool in Arnhem de eerste politieke theatergroep, Theater Terzijde, op. Ze maakte naam als regisseur van vernieuwend theater waarbij ze experimenteerde met tekst en het gebruik van de menselijke stem als muziek. Vanaf de jaren ’90 concentreerde Prins zich op het acteren en speelde ze grote rollen in onder meer Oud Geld en Annie M.G.. Prins was daarnaast regisseur van het toonaangevende en internationaal geroemde Holland Festival.

"Ik vind het prachtig om onderdeel van dit project te zijn. Een voorstelling met een ambitieus plan waarbij rockmuziek, theater en film samenkomen en versmelten. Drie verschillende werelden met één bijzonder verhaal. Een onderbelicht verhaal, die van de iconische Marianne Faithfull en Anita Pallenberg." – Aldus Annemarie Prins.

Over Sympathy for the Devil
Sympathy for the Devil is een muziektheatervoorstelling geschreven door doorgewinterde scriptschrijver Sophie Kassies. Het gaat over dé stijliconen van de swinging sixties en de muzen van de Rolling Stones. Marianne Faithfull (gespeeld door Pip Lieke Lucas, bekend van o.a. Outer Space en Dirty Lines (Netflix), De Luizenmoeder)) en Anita Pallenberg (Eva van der Post, 14 DE MUSICAL, Onze Jongens in Miami, Soldaat van Oranje): ze belichamen de vrijheidsdrang van een hele generatie. Maar wat is de prijs van roem en roekeloosheid?

Het verhaal speelt zich af in 1966, alles moet anders. Een nieuwe wereld wordt geboren, met eigen muziek, mode en een eigen moraal. Het einde van een preutse generatie. Middenin die draaikolk ontmoeten de jonge vrouwen elkaar. Een levenslange vriendschap begint. Beeldschoon, avontuurlijk en gulzig storten ze zich in het leven in de spotlights, om tot op de bodem leeg te slurpen.

Sympathy for the Devil volgt Anita en Marianne backstage. Hun leven zal hoge pieken kennen, maar ook onvoorstelbare diepe dalen. Een verhaal over liefde en verleiding in een actuele, rauwe productie. De parallellen met ‘nu’ zijn groter dan gedacht.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Pieter Derks - Uit het niets

Pieter Derks

Uit het niets
18 t/m 19 mei

informatie Meer info

Dans op donderdag | Schweigman& DOX - Eros

Dans op donderdag | Schweigman& DOX

Eros
20 t/m 21 apr

informatie Meer info

Wolfgang, het wonderjong - Pieter Kramer, Theateralliantie & Toneelgroep Oostpool

Wolfgang, het wonderjong

Pieter Kramer, Theateralliantie & Toneelgroep Oostpool
9 t/m 10 apr

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Soraya Gerrits toegevoegd aan cast MAMMA MIA!

Soraya Gerrits toegevoegd aan cast MAMMA MIA!

Nieuwe hoofdrol voor musicalactrice uit The Prom

kalender wo 15 maart 2023

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden word van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.