Dag Zwolle,

Hallo stad van Zwolle. Hallo jonge mensen van Zwolle. Dag hanzestad, dag Overijsel.

kalender vr 29 april

Op 10 mei kom ik naar jullie toe om de voorstelling ‘We Are Here’ te laten zien. Het probleem is alleen, ik ken daar niemand. (dit is niet helemaal waar, ik ken 1 iemand die in Zwolle woont, hij heet Simon Spijker en hij heeft de skate winkel Sparky, maar ik ben bang dat hij niet komt omdat hij theater voor aanstellers vindt).

Ik zal me nog even netjes voorstellen, ik ben Anne Maike en ik ben theatermaker. Samen met Yannick Noomen heb ik het theatergezelschap Nineties Productions. Wij zijn beide opgegroeid in de jaren 90, onze eerste voorstelling was een ode aan onze jeugd, met een gezonde dosis sentiment en een kleine knipoog hebben we er voor gekozen deze naam te houden.

Al drie jaar maakt Nineties muziektheater voorstellingen. Onze meest recente voorstelling heet ‘We are here’. Geinspireerd door de onbekende man van missie Apollo 11, Michael Collins, hij zette in 1969 geen voet op de maan maar cirkelde in zn eentje 14 rondjes rondom de maan. We maakte niet alleen een voorstelling over hem maar ook over de onstoppable drang van mensen om te ontdekken. Al zo lang er mensen zijn proberen we te begrijpen hoe de wereld eruit ziet, hoe groot deze is, waar deze precies ‘is’ in de ruimte en of we de enige zijn.

Ik heb zitten nadenken over een aantal dingen die je kan doen om mensen te leren kennen en ze te overtuigen een theaterkaartje te kopen. Ik kom niet verder dan omkoping, of ouderwetse mond op mond reclame, of meer naakt of een verandering in heel het educatieve systeem in Nederland en dat is op korte termijn niet echt haalbaar. Matige ideeën dus.

Dus heb ik zitten denken waarom jullie ‘moeten’ komen. (En dit is lastig te verwoorden want bescheiden opscheppen is een multi paradox). Hier probeer ik het met citaten van anderen: Van onbetrouwbaar subjectief publiek (uit Den Haag) “Normaal moet ik echt goed zoeken naar dit soort vette muziek, en hier krijg ik het met ook nog mooie beelden erbij.’ En hier nog een citaat van een zeer erkend theater rescensent (Kester Freriks) ‘De drie leden van Nineties Productions brengen een aanstekelijke mix van muziek en surrealistische vertelling.”

En er spelen drie echt toffe acteurs in) Charlie Chan Dagelet, google haar maar, ze is ongelofelijk knap, in de voorstelling speelt ze naast dat ze acteert ook cello, ook Houk van Warmerdam speelt mee, zoon van Nederlands bekendste regisseur Alex van Warmerdam, naast dat hij zoon van is kan hij ontzettend lekker bewegen en super goed bassen en de derde acteur is Yannick Noomen, hij stuurt de voorstelling, is de DJ from space en heeft prachtig lange benen. En ja het is een voorstelling over space, en wie houdt er niet van space? Daarnaast kennen veelste weinig mensen het vette verhaal van Micheal Collins. De voorstelling zit vol met muziek en geluid en maakt gebruik van live video. Het duurt 1 uur en 5 minuten. Het vliegt voorbij.

Ik zou het tof vinden je daar te zien,

 

Lieve groet, Anne Maike

Ps. als je tips of ideeën hebt zodat ik meer mensen kan verleiden om 10 mei naar theater te komen
hoor ik het graag. Annemaikemertens@gmail.com

Pps. Koop je tickets voor de voorstelling hier.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Hamlet, de familievøørstelling 8+ - Theater Rotterdam

Hamlet, de familievøørstelling 8+

Theater Rotterdam
16 t/m 17 mrt

informatie Meer info

Werktuig 8+ | Theatergroep De Jonge Honden - Sprookjesfestival

Werktuig 8+ | Theatergroep De Jonge Honden

Sprookjesfestival
v.a. 27 dec

informatie Meer info

Scotch & Soda - Muzikale circusshow van wereldklasse

Scotch & Soda

Muzikale circusshow van wereldklasse
18 t/m 23 dec

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Vier de kerstdagen en bezoek Charley de musical!

Vier de kerstdagen en bezoek Charley de musical!

Eerste en tweede kerstdag in Theater de Spiegel

kalender do 13 december 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op