Berend Oosterhuis: "Ik word warm van mensen die het mooiste uit zichzelf willen halen. Ondanks, of dankzij, alles wat ze hebben meegemaakt."

kalender ma 16 april

Berend Oosterhuis is gedreven, sporter in hart en nieren, hangmat, denker&doener, vader, espresso, man, liefhebber, houd van kou, Christen, Zwollenaar en ondernemer (Bokscoaching). 

Wat zet jou in beweging?
Ik word warm van mensen die het mooiste uit zichzelf willen halen ondanks, of dankzij alles wat ze hebben meegemaakt. Voor mij gaat dat ook altijd om dienstbaarheid. Die gaan geloof ik samen op: de ander dienen door jezelf serieus te nemen.

Ik geloof dat we niet bedoeld zijn voor middelmatigheid. Iedereen heeft zijn eigen goud om voor te gaan. En voor de één is dat iets heel uitzonderlijks, voor de ander is dat iets wat van buitenaf heel gewoon lijkt. Als ik daar iets aan mag bijdragen, vind ik schitterend. Aan de groei van mensen en dromen. Mensen helpen om balans weer terug te vinden.

 

Wat is jouw lievelingsplek in Zwolle?
Oei, lastig. Ik hou van het centrum, we wonen ook in de stationsbuurt. Maar ook het Engelse werk en de Wythmenerplas zijn heerlijk. Ik hou van plekjes, bankjes, parkjes. Waar je kunt slenteren en waar ons zoontje kan spelen. De stadkamer is ook een geweldige plek, echt een aanwinst. Onze vaste stek in het centrum is espressobar Maling. Er is geen horecazaak die hetzelfde vertrouwde huiskamergevoel weet neer te zetten in combinatie met zeer goeie koffie.

Ik vind Zwolle denk ik het mooist op zondagochtend als er een bescheiden zonnetje de eerste fietsers verlicht. En dan samen door het stille centrum wandelen. Dauw op terrastafels, rust, heerlijk.

Wat wens je voor Zwolle?
Dat we een stad zijn waar er plek is voor iedereen. Waar de sterken zorgen voor degenen die minder geluk hebben gehad. Ik vind de laatste jaren dat Zwolle als stad ook echt mooier geworden is! Ik ben oprecht trots op Zwolle. Ik hoop dat Zwolle in alle opzichten groeit, groei is een heel natuurlijk principe. We hebben als stad echt iets te bieden aan de regio.

Wat maakt jou het meest gelukkig?
Als ik zie dat dromen uitkomen, van jonge mensen met woeste ideeën en dat het nog veel woester wordt dan ze durfden dromen. Van eerlijkheid, als mensen toegeven dat ze niet foutloos zijn. Dat ze erkennen dat we met z'n allen ook maar het beste ervan proberen te maken. En van thuis in de hangmat een boekje voorlezen aan mijn zoontje. Weg van alles.

Neem ook eens een kijkje bij: .


nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Spoken Word: Powervrouw - Johan Bos

Spoken Word: Powervrouw

Door leercollega Johan Bos

kalender ma 15 april 2019

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op