Tiny House Zwolle & Club Cele

Zet de stad in beweging

kalender di 21 maart

Tiny House Zwolle & Club Cele:

Door: Marije Valk


Ergens begin vorig jaar las ik een berichtje over de Tiny House Movement. Destijds woonde ik in Melbourne, Australië, maar de wens om terug naar Nederland werd met de dag groter. Ik stond voor een aantal moeilijke keuzes; Ik wist niet waar ik wilde wonen, ik had nog geen vaste baan dus kon ik ook niets kopen, ik wilde niet een duur appartement huren.. En toen kwam Tiny House weer mijn gedachten binnensluipen. Klein, duurzaam, flexibel. Na een paar filmpjes op YouTube was ik overtuigd. Dit is echt iets voor mij. Vol enthousiasme heb ik Anke van Techgirl.nl opgebeld om het idee te pitchen. Al eerder had ik voor haar geblogd en ik dacht dat een Tiny House-project wel iets zou kunnen zijn waar ze enthousiast over zou zijn en wat zou passen binnen het concept van Techgirl.nl. En ja, ze was enthousiast. Een week later was het project geboren: op weg naar eerste Tech-Tiny House van Nederland!


In het najaar was ik terug in Nederland en zag ik op de Facebook van Tiny House Nederland een oproep voor Club Cele Stadscafé in Zwolle, dat in het teken zou staan van zelfbouw: ‘verbinden en samenwerken in de Spontane stad Zwolle’. In de hoop dat het zou gaan over Tiny Houses, zat ik op dinsdag 13 september vol spanning te luisteren naar lezingen over woonvormen, collectieven en zelfbouw. Alles behalve Tiny Houses. Eén minuut voordat we de zaal moeten verlaten is er volgens de gastvrouw nog ruimte voor één vraag. Ja! Ik, ik, ik! ‘Hoe zit het met de Tiny House Movement in Zwolle?’ Daar gaat het volgende Stadscafé over, zo wordt ons verteld. Het was blijkbaar een goede vraag, want binnen no time had zich een groep mensen om mij heen verzameld die daar eigenlijk ook voor kwam. Tijdens de borrel werden handen geschud en visitekaartjes uitgewisseld. Tiny Housers Stan, Margo, Chris en ik besloten om een eigen Facebook op te zetten en daarmee werd de basis voor Tiny House Zwolle gelegd.


Inmiddels zijn we een half jaar verder en hebben we zicht op een echte Tiny House community. De bijeenkomsten bij Club Cele hebben er toe geleid dat Tiny Houses door de gemeente Zwolle zijn opgenomen in de Woonvisie 2017-2027, awesome! Stan, Margo, Chris en ik hebben onszelf omgedoopt tot de kerngroep van Tiny House Zwolle. Vanuit de Facebookgroep, die op dit moment 185 leden telt, hebben we een werkgroep van ruim 30 mensen kunnen vormen met wie we momenteel actief bezig zijn om een Tiny House community vorm te geven op basis van gemeenschappelijkheid, diversiteit en duurzaamheid. Morgenavond zullen we weer bij elkaar komen om commissies te vormen die met elkaar gaan nadenken over de verschillende deelaspecten van de te creëren community. De groep is er, de visie is er.. nu nog een locatie! Ideeën? Laat het ons weten!


Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Tiny House Zwolle, volg ons dan op Facebook. Vind je het leuk om te zien hoe het ervoor staat met mijn eigen Tech-Tiny House, kijk dan op mijn website.

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Café O2: Een gesprek in balans - Christel van Raaij

Een gesprek in balans

Een blog door bezoekster Christel van Raaij

kalender di 19 maart 2019

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op