Jolmer Versteeg: "Het vinden van verhalen in een stad of dorp en die omzetten in een voorstelling of andere kunstvorm zet mij in beweging."

kalender di 6 maart

Jolmer Versteeg [34] is theatermaker, artistiek leider TG De Jonge Honden, regisseur koorbazen, vader van Joas en eigenaar Perrontheater. Wat zet hem in beweging?

Door: Suzanne Borghart


"Het vinden van verhalen in een stad of dorp en die omzetten in een voorstelling of andere kunstvorm zet mij in beweging. Het liefst in combinatie met een oorspronkelijke locatie waar het verhaal nog voelbaar is. Een locatie geeft altijd iets extra’s wat je van te voren niet kunt voorzien. Ik weet nog goed dat we afgelopen zomer werkten aan de locatievoorstelling Operatie IJssellinie. Op een middag, tijdens een repetitie, fietsten er 40 vrouwen van een soort “libelle fietsclub” met goody bags achter het speelvlak langs. Dit was zo’n goed beeld dat we dit tot voorstellingsbeeld hebben gemaakt. Uiteindelijk werden het 50 vluchtelingen met koffers die het dorp verlieten. Dat soort dingen bedenk je niet van te voren. Het is sowieso een genot om te werken op een historische locatie." 

Bron Foto: Jarno Kraayvanger.
 

Wat is jouw lievelingsplek in Zwolle?

"Doordat ik veel locatievoorstellingen heb gemaakt in de stad hebben veel plekjes een bijzondere herinnering. Of dat perse lievelingsplekken zijn weet ik niet, maar ze hebben wel een speciaal plekje gekregen. Altijd als je daar langsloopt denk je daar weer even aan. Een specifieke plek heb ik niet behalve dat je me veel kunt in het Perrontheater. Vlakbij het spoor, met die denderde treinen. Al die reizende mensen die komen en gaan."

Wat wens je voor Zwolle?

"Genoeg ruimte en voorzieningen voor jonge makers en creatieve industrie."

Wat maakt jou het meest gelukkig?

"De relativerende opmerkingen van mijn zoontje Joas. Hij heeft een vorm van autisme en kijkt daardoor  briljant naar de wereld. Hij draait dingen altijd wel mooi om.
Onlangs zei hij: “ik ben blij dat ik jou als vader heb gekregen toen ik geboren werd”. Dat maakt mij gelukkig."

Neem ook eens een kijkje bij: .


nieuws diagonale streep Club cele blog

Het Cultuurdebatje van Zwolle

Het Cultuurdebatje van Zwolle

Want geen cultuurdebat in Zwolle.. Amehoela!

kalender ma 26 februari 2018

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op