Marith van Veen: "Door een wandeling te maken maak ik mijn hoofd leeg en doe ik nieuwe creatieve ideeën op, wat erg belangrijk is in mijn vak."

kalender ma 26 maart

Marith van Veen [20] is student mediaredactie, erg ambitieus om wat te maken van haar toekomst en niet te vergeten een enorme foodie! Wat zet haar in beweging?

Door: Suzanne Borghart

"Ik maak mijn hoofd soms even leeg door een wandeling te maken. Dit kan door het centrum zijn, maar ook gewoon een rondje door de wijk. Soms heb ik een drukke dag gehad en dan vind ik het heerlijk om even niet bezig te zijn met studeren. Ook doe ik zo nieuwe creatieve ideeën op, wat erg belangrijk is in mijn vak."

 

Bron Foto: Jarno Kraayvanger.

"Mijn naam is Marith van Veen en ik ben twintig jaar. Al ruim twee jaar ben ik wonend in Zwolle, het eerste jaar in een studentenkamer zo klein als een bezemkast en inmiddels in een grotere kamer in Zwolle-zuid. Hier woon ik samen met mijn kat Pim (enorme kattenliefhebber). Oorspronkelijk ben ik een tukker, maar ondertussen kan ik mezelf al een heuse Zwollenaar noemen. Ik ben student mediaredactie, erg ambitieus om wat te maken van mijn toekomst en niet te vergeten een enorme foodie!"

Wat is jouw lievelingsplek in Zwolle?

"In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in het centrum van Zwolle. Ik vind de binnenstad heel mooi en gezellig, met fijne plekjes om te lunchen/koffie te drinken of om te winkelen. Verder heb ik nog een “Secret spot”, die inmiddels niet echt meer geheim is aangezien al mijn vrienden er bijna van weten. Zomers kan ik hier uren zitten, genieten van het uitzicht."

Wat wens je voor Zwolle?

"Ik wens dat jongeren kans krijgen op de arbeidsmarkt, ongeacht je opleidingsniveau of studierichting. Soms merk ik dat ik mezelf laat tegenhouden doordat de werkgelegenheid in mijn sector niet altijd even goed is. Natuurlijk word de mediawereld steeds groter, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik de enige jongere ben met onzekerheid over de toekomst. Banen liggen niet voor het oprapen, in bijna geen enkele sector."

Wat maakt jou het meest gelukkig?

"Grappig dat deze vraag gesteld word, ik had het afgelopen weekend namelijk nog met iemand over een van de mooiste momenten uit mijn leven:

Ik hou van nieuwe dingen proberen die niet extreem of impulsief genoeg kunnen. Zo sprong ik ooit uit een vliegtuig, liftte ik naar huis na een concert en ging ik op leuke tripjes met vrienden. Tijdens een van die leuke tripjes naar Berlijn bleek er een enorm cultuurfestival plaats te vinden in het weekend dat wij daar waren. Ik heb mijn ogen uitgekeken, naar de mooiste muziek geluisterd en tussen een enorme Afrikaanse drumband staan dansen. Dat onverwachtse genieten, daar word ik heel gelukkig van."

 

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Spoken Word: Powervrouw - Johan Bos

Spoken Word: Powervrouw

Door leercollega Johan Bos

kalender ma 15 april 2019

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op