“Een heerlijk ontspannen avondje, dat ik iedereen kan aanbevelen.”

kalender wo 31 augustus

Publieksrecensie Mini & Maxi | NU!

Door: Renee van Hensbergen

“Ik heb ze vroeger wel eens op de televisie gezien, Mini en Maxi en ik herinner me nog dat ik dat leuk vond. Toen ik ergens las dat ze “terug van weg geweest” zijn, leek het me geweldig om naar hun voorstelling te gaan. Ik heb genoten. Op de een of andere manier was het minder hilarisch dan vroeger. Dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Ik vond ze meer ingehouden dan ik me herinnerde.  Nog steeds clowns, komieken, maar met meer diepgang. Absolute hoogtepunten waren voor mij de scene met de marionet, de kwetterdiscussie in vogeltjestaal en het nummer met de dame uit het publiek. Gelukkig dat ik niet helemaal vooraan zat, want als ze mij, met m’n honderd kilo, op die vleugel hadden moeten hijsen, dan hadden ze voorlopig geen voorstellingen meer kunnen spelen.  

Mini en Maxi NU! is een combinatie van pantomime, muziek en toneelspel. Ik las in het programmaboekje dat de weinig gesproken teksten uit “Wachten op Godot” van Samuel Becket komen. Een toneelstuk dat ik, als fervente  toneelliefhebber ken, maar ik heb de teksten niet herkend en ik snapte de link met de rest van het programma niet echt. Hoe minder Mini en Maxi spreken, hoe meer ze vertellen met hun lichaamstaal en hun muzikale capriolen. Die gesproken teksten hadden van mij niet gehoeven. Er waren mensen die helemaal dubbel lagen van het lachen. Dat gebeurde mij niet. Ik was eerder ontroerd en geraakt en vooral onder de indruk van het samenspel van twee doorgewinterde duizendpotige clowns die precies weten wat ze aan elkaar hebben en zowel het Pipo-gezicht als dat van Pierrot kunnen laten zien. De voorstelling was voor mij ook precies lang genoeg, anders zou het teveel van hetzelfde worden. Een heerlijk ontspannen avondje, dat ik iedereen kan aanbevelen.”

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Hamlet, de familievøørstelling 8+ - Theater Rotterdam

Hamlet, de familievøørstelling 8+

Theater Rotterdam
16 t/m 17 mrt

informatie Meer info

Marvellous - De eerste superhelden saga musical happening ter wereld

Marvellous

De eerste superhelden saga musical happening ter wereld
12 t/m 13 feb

informatie Meer info

Hans Croiset en Elsie de Brauw | Theater Rotterdam - Heisenberg

Hans Croiset en Elsie de Brauw | Theater Rotterdam

Heisenberg
wo 27 feb 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Anti-Blue Monday voorstellingen

Anti-Blue Monday voorstellingen

Omdat er altijd wat valt te lachen!

kalender ma 21 januari 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op