De Hongerige Stad Zwolle 2019

Voedselvooroordelen in de stad

kalender za 29 december

Ook in 2019 gaan we weer verder met de programmalijn De Hongerige Stad Zwolle bij Club Cele. Het overkoepelende thema van de Club Cele Meet Up’s van dit jaar is vooroordelen. De vraag die wij ons bij De Hongerige Stad Zwolle afvragen is: hoe past voedsel in de ruimtelijke ontwikkeling? Ook deze vraag is onder ons overkoepelende thema te scharen, want er bestaan heel wat vooroordelen over voeding als uitgangspunt in stedenbouw.

In september 2018 zijn we bij Club Cele begonnen met een bijzondere serie Stadscafés: De Hongerige Stad Zwolle. Samen met Stichting Zwols Architectuur Podium en de Stadsbeweging Overijssel verkenden we de relatie tussen voedsel en stad. Bij Club Cele waren er interessante lezingen, films en excursies en we ontdekten het antwoord op de vraag: hoe kan voedsel nieuwe verbindingen in de stad maken?

We begonnen deze serie met een interessant theatercollege van Brits architect en schrijfster Carolyn Steel van de bestseller The Hungry City - zij stelde ons de vraag hoe Zwolle er als sitopia uitziet. Om deze vraag te beantwoorden, programmeerden wij een reeks Stadscafés waar interessante gasten als stedenbouwkundige Henk Snel, onderzoeker Yerun Karabey, Froukje Idema van Gemeente Ede en Ron de Gruyter van DVG. In 2019 gaan we verder kijken naar voedsel en de stedelijke omgeving, en jij kan daar aan mee doen.

Wat dacht je van een Water Wall met eetbare onderdelen, midden in de binnenstad? Of heb jij een beter idee? Samen kunnen we het verschil maken! We roepen je dan ook op om jouw idee te delen en te kijken hoe we samen iets in beweging krijgen en kunnen veranderen. We willen beweging veroorzaken en elkaar aansteken met enthousiasme. Zien we jou bij de Hongerige Stad Zwolle in 2019? Klik hier voor alle edities van deze Stadscafés. 

Neem ook eens een kijkje bij: .


nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Café O2: Een gesprek in balans - Christel van Raaij

Een gesprek in balans

Een blog door bezoekster Christel van Raaij

kalender di 19 maart 2019

informatie Meer lezen

Club Cele nieuwsbrief

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op