Géén Moestuin

Door: Max Molovich

kalender di 28 maart

Column Max Molovich naar aanleiding van Café O2 over Moestuinieren met Moestuinvlogger Martijn van Hese:

Bij mij gaat alles dood. Dat klinkt dramatisch. En dat is het ook. Ik heb geen groene vingers, ik heb rode vingers. Donkerrode vingers. Het bloed van honderden plantjes kleeft eraan. Deze kerst kreeg ik in mijn kerstpakket een pakketje om cactussen te kweken. Er was niks eenvoudigers dan cactussen kweken. Het begon goed. Binnen een week of twee, zag ik de eerste tekenen opkomen van een cactus. Maar groter werd ie niet. En groter zal ie nooit worden. Ik vermoed nu dat het komt doordat er een loeiende verwarming onder de cactus stond.

Het komt er op neer dat ik een absolute no-no ben als het om kweken gaat. Ik ben zo iemand die wekelijks munt moet kopen omdat de munt boven die loeiende vensterbank binnen een half uur verpietert. Ik zal het u sterker vertellen: toen Martijn vertelde dat hij een avocado van negen jaar oud had die zo groot was als een Duitse staander, zag ik een donkerbruine, eivormige vrucht van anderhalve meter hoogte voor me. Het leek me wel gezellig, zo’n klein dikkertje in huis. Fijn ook voor eenzame bejaarden. Zet zo’n negenjarige avocado op je chesterfield en het wordt toch een stuk leuker om naar Koffietijd te kijken, of waar kijken de eenzame bejaarden van tegenwoordig naar, samen met hun avocado?

Maar goed. Ik ben dus een absolute no-no. Niks groeit bij mij. Nog een wonder dat mijn kinderen nog leven en min of meer de lengte hebben die een vijf- en zevenjarig kind van iemand van mijn lengte moet hebben.

Over mijn kinderen gesproken. Mijn zoon heeft een vriendje wiens ouders een moestuin hebben, omdat ze er van overtuigd zijn dat er binnen niet onafzienbare tijd een apocalyptische wereldoorlog uitbreekt die ervoor zorgt dat al onze levensaders worden doorsneden, zodat we op onszelf zijn aangewezen. Zij zijn dan ook driftig aan het moestuinieren. Maar mochten ze gelijk hebben, dan ben ik dus ten dode opgeschreven.

De eerste tekenen dat alles ten onder gaat, zijn er al lang natuurlijk. Zo hebben een aantal van onze medeburgers er vorige week voor gezorgd dat Thierry Baudet in de Tweede Kamer komt. En driemaal raden waar Thierry Baudet graag aan ruikt als ie over een rechtse lente wil dromen. Precies, een zakje lavendel. Niet zelf gekweekt.

Had ik nog één vraag: kattenstront, is dat goede mest? Want daar hebben wij in onze tuin een overschot aan.

Neem ook eens een kijkje bij: .


nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Spoken Word: Powervrouw - Johan Bos

Spoken Word: Powervrouw

Door leercollega Johan Bos

kalender ma 15 april 2019

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op