Wat betekent klassieke muziek voor u?

kalender wo 8 juni

Tijdens het maandelijks terugkerende Talk of the Town Zwolle op het vijfde podium van Zwolse theaters Club Cele ging het gisteravond over Klassiek óf Klassiek. Want: hoe kan het dat veel mensen naar klassieke muziek luisteren maar de drempel om een klassiek concert te bezoeken toch een stuk hoger lijkt te liggen? Doel van deze avond; geïnspireerd raken, ideeën krijgen en voor sommigen: kennis maken met klassieke muziek!

In de bovenfoyer van Café Foyé gingen diverse gasten met elkaar in gesprek onder leiding van moderator André van der Zee. Onder andere onze programmeurs Keimpe de Jong en Iris Haeck (programmeur klassieke muziek), Loes Visscher (o.a. dirigent Britten Jeugd Strijkorkest) en Judith van der Klip (professioneel muzikant en projectleider Productiehuis Hedon) gingen het gesprek over klassieke muziek aan.

Aan het begin van de avond werd de vraag gesteld: ‘Wat betekent klassieke muziek voor jou?’ Antwoorden als: ‘inspirerend’, ‘veel’, ‘saai maar ook bijzonder’, ‘emotie’, ‘ontspanning en verbinden’ kwamen voorbij. Zeer uiteenlopende antwoorden dus en hiermee bleek de toon gezet voor de rest van de avond.

Het publiek zeer divers, van muzikanten tot dirigenten en van frequente bezoekers tot mensen die nog nooit een klassiek concert hadden bezocht. Die laatste groep ging in de maand voor Talk of the Town Zwolle naar Canto Ostinato door het Residentie Orkest en zij waren aangenaam verrast!

Gedurende de avond was er niet alleen voor de gasten veel ruimte, ook het publiek in de zaal werd gehoord. Zo ging het bijvoorbeeld over ‘wennen aan klassieke muziek’, ‘dan moet iedereen maar elitair worden’ en ‘waarom het licht nou altijd aan moet zijn tijdens klassieke concerten’.

Naast gesprekken was er natuurlijk ook ruimte om te luisteren naar klassieke muziek. De avond werd geopend door een blazerstrio, na ruim 1,5 uur hoorden we een sopraan en prachtige strijkers maar er was ook plek voor voorbeelden van cross overs als bijvoorbeeld Metallica. De avond werd afgesloten met een mini-concert op het terras van Café Foyé.

Iedereen bleek nog lang niet uitgesproken over dit onderwerp, ruimte voor een vervolg dus. Praat en denkt u de volgende keer mee tijdens Talk of the Town Zwolle?


De livestream is terug te kijken via de Facebookpagina van Club Cele.

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Journey Through Blackgospel

Journey Through Blackgospel

8 t/m 9 mrt

informatie Meer info

Hans Croiset en Elsie de Brauw | Theater Rotterdam - Heisenberg

Hans Croiset en Elsie de Brauw | Theater Rotterdam

Heisenberg
wo 27 feb 20.00 uur

informatie Meer info

Urban Myth - Celia! - Een swingende voorstelling over persoonlijke idealen en solidariteit

Urban Myth - Celia!

Een swingende voorstelling over persoonlijke idealen en solidariteit
di 19 feb 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

“Nog groter, professioneler en internationaler”

“Nog groter, professioneler en internationaler”

Producent Richard Schoonhoven over zijn tweede Journey Through Blackgospel

kalender vr 25 januari 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op