Appeltaart, collega's en wachtwoorden

Mijn eerste dagen bij Club Cele

kalender za 15 oktober

Mijn eerste stagedag. Ik voel me relaxed. De zenuwen waar ik van te voren voor gevreesd had, blijven uit. Het verbaast me.

Ik loop naar de bar van Café Foyé en stel me voor. ‘Ik ben de nieuwe stagiaire van Club Cele’, hoor ik mezelf zeggen. Ze leidt me naar boven. Ik loop de trap op waar ik de komende maanden dagelijks over heen zal lopen. Nog één deur weerhoudt mij van een nieuwe start.

‘Goeiemorgen’, roep ik naar elke nieuwe collega. Eén voor een stelt iedereen zich aan mij voor, en ik betrap mezelf erop dat elke naam langs me heen gaat. Ik verontschuldig me door te laten weten dat ik zoveel nieuwe namen hoor en gezichten zie, dat ik het nog niet kan onthouden. Er wordt begripvol gereageerd.

Het werkoverleg begint met appeltaart. Het zijn de kleine dingen. Een klein moment met alle nieuwe collega’s om elkaar enigszins te leren kennen. Je spendeert tenslotte meer tijd met deze mensen dan dat je thuis bent, dus een goede werksfeer is belangrijk.

Zo’n eerste dag betekent vooral veel nieuwe informatie. Veel nieuwe wachtwoorden, veel nieuwe inlogcodes, veel nieuwe e-mails, veel nieuwe materialen en veel nieuwe indrukken. De dag vliegt voorbij en voor ik het weet loop ik bepakt en bezakt terug naar het station van Zwolle.

Onderweg naar huis laat ik m’n hoofd letterlijk en figuurlijk rusten. Ik sluit m’n ogen en laat de dag bezinken. ‘Station Leeuwarden’, is het geluid dat mijn rustmoment ten einde brengt: ik schrik wakker.

De volgende dag is meer ‘mijn dag’. Ik ontmoet mijn leidinggevende, collega en creatief sparringpartner Gooitske Zijlstra. Zij heeft Club Cele op poten gezet en waakt nu over het concept en de uitvoering. Ik word geacht proactief, nieuwsgierig en leergierig te zijn. Om goed te beginnen, zet ik alle bijeenkomsten van de komende maand in mijn agenda en laat ik weten ze allemaal bij te willen wonen.

Gaandeweg ga ik stukje bij beetje houden van Club Cele. Het is nieuw maar ook vertrouwd. Het biedt verdieping maar ook herkenning. Er worden initiatieven gestart en discussies gevoerd. Toch verdient het nog zoveel meer aandacht dan wat het nu krijgt. Bezoekersaantallen omhoog, meer bekendheid in de stad en doorgaan met het veroorzaken zijn enkele doelen die ik mezelf als stagiaire heb gesteld. Want zeg nou zelf, een platform van verdieping, dat verrijkt een stad als Zwolle toch enorm?

Neem ook eens een kijkje bij: .


nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Spoken Word: Powervrouw - Johan Bos

Spoken Word: Powervrouw

Door leercollega Johan Bos

kalender ma 15 april 2019

informatie Meer lezen

digitale nieuwsbrief

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op