De Notenkraker

Perfect voor de feestdagen

kalender do 20 december

Onze marketing collega Ilse was op 19 december aanwezig bij de voorstelling ‘De Notenkraker’ in Theater de Tamboer te Hoogeveen. 

Wat mij betreft vieren we het hele jaar door kerst. Van grote kerstbomen, lichtjes bij de huizen en de eerste sneeuwvlokjes die vallen, word ik intens gelukkig. Die dingen gecombineerd met klassieke muziek, bijzonder kleurrijke kostuums en perfect uitgevoerde balletoefeningen op een podium zijn de ideale manier om de feestdagen te beginnen.

De Notenkraker is een familievoorstelling, dus het publiek was erg divers. De zaal was tot de nok gevuld met hier en daar zelfs hele families op een rij. Vader, moeder, opa, oma en de kinderen in het midden. Het programmaboekje dat we aan het begin van de voorstelling ontvingen, werd door iedereen met enthousiasme bekeken en gelezen voor de rode, fluwelen gordijnen openden.

Tijdens de pauze liepen de meeste bezoekers richting het podium in plaats van richting de uitgang. Ze wilden namelijk eerst de orkestbak bekijken. Zit jij in Theater de Spiegel op het eerste, tweede of derde balkon? Dan heb je sowieso al zicht op de orkestbak en dus een extraatje om naar te kijken tijdens de voorstelling. Zit je in de zaal en ben je benieuwd waar de muzikanten en dirigent zitten? Loop dan in de pauze even de zaal in, erg leuk om te zien!

De Notenkraker vertelt het verhaal van Clara en de notenkrakerpop die ze op kerstavond cadeau krijgt. In haar droom komt de pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden verliefd op elkaar, maar hun liefde komt in gevaar door de gevreesde Muizenkoning. Hij betovert de prins tot een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning beleven Clara en De Notenkraker spannende avonturen, uitgebeeld door alle dansers.

Bij het Charkov gezelschap, dat oorspronkelijk onderdeel was van één van de oudste theatergezelschappen uit de voormalige Sovjet-Unie en Oekraïne, zijn meer dan 700 mensen betrokken, waaronder hooggekwalificeerde dansers, musici, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en balletschoenmakers. Tijdens de voorstelling zijn er afwisselend solo-optredens en groepsoptredens. Bij laatstgenoemde heb je bijna ogen te kort om alles te kunnen bewonderen.

De populariteit van het Charkov City Opera & Ballet is anno 2018 ongekend hoog, de voorstelling in Zwolle is dan ook al uitverkocht. Voor iedereen die volgende week naar Theater de Spiegel gaat: veel plezier! En aan iedereen in het algemeen: fijne feestdagen en een gezellig nieuwjaar gewenst!

Ilse van Beesten
Afdeling Marketing & Communicatie

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

No Joke 14+ | première - TEN Producties

No Joke 14+ | première

TEN Producties
zo 26 mei 20.00 uur

informatie Meer info

De wereld volgens John - Het Nationale Theater

De wereld volgens John

Het Nationale Theater
di 28 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Best of Broadway - met Stanley Burleson, Willemijn Verkaik e.a.

Best of Broadway

met Stanley Burleson, Willemijn Verkaik e.a.
wo 29 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

28 mei in Schouwburg Odeon

kalender di 30 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op