Dialoog over Piet 6 maart

kalender wo 22 november

Naar aanleiding van de aangekondigde protestactie door Zwolse studenten bij de voorstelling De Mega Sint Show en de reacties die dit opriep, wilde Zwolse theaters graag op verschillende manieren in gesprek gaan. Natuurlijk met de studenten, die hiervoor uitgenodigd zijn. En met de stad. Het platform voor verdieping van Zwolse theaters, Club Cele, biedt het podium voor een dergelijk gesprek. Op 24 november planden wij de Dialoog over Piet anno nu. Helaas moeten we concluderen dat het ons niet lukt het kader voor een waardevolle avond te realiseren. De intentie van Zwolse theaters, het voeren van een gesprek vanuit de verschillende standpunten, waarbij naar elkaar geluisterd wordt en we wellicht tot een aanzet komen van een situatie waarin iedereen zich kan vinden, blijkt niet haalbaar. 

Club Cele zet de stad in beweging. Het is een platform voor verdieping waar mensen elkaar vinden om in gesprek te gaan. Dit doen we met moderator, gasten en publiek op basis van gelijkwaardigheid. Club Cele vindt gelijkwaardigheid op haar platform van groot belang en we verwachten dat de dialoog ook ruimte biedt om alle mensen te horen en vooral ook naar elkaar te luisteren. Iedereen wordt bij Club Cele gehoord. Om die kwaliteit altijd te kunnen waarborgen, is een goede timing noodzakelijk. De discussie rondom zwarte piet is in volle gang en een dialoog voeren in het heetst van de strijd is daarom niet bevorderlijk voor de kwaliteit van het programma. Ondanks een uitgebreide zoektocht, hebben we op deze korte termijn niemand bereid kunnen vinden om op 24 november als gast te spreken. De aanwezigheid van deskundige sprekers die vanuit verschillende invalshoeken dit onderwerp belichten achtten wij noodzakelijk.

Omdat we wel in gesprek willen blijven en dit onderwerp op onze agenda staat, kiezen we ervoor de Meet Up uit te stellen tot dinsdag 6 maart 2018. Het overkoepelende onderwerp Inclusiviteit, is er een die de hele stad aangaat. Daarom willen we zoveel mogelijk partijen, instanties, individuen en bedrijven uit Zwolle uitnodigen aan te schuiven. Samen met inwoners én gastsprekers, zullen we het gesprek dan gaan voeren.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mailen naar info@zwolsetheaters.nl.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi - Anti-sprookje voor volwassenen

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi

Anti-sprookje voor volwassenen
wo 10 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

Amadeus - De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY

Amadeus

De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
12 t/m 13 nov

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Merkel

Electro-opera Merkel

Een ongrijpbaar personage in haar eigen electro-opera

kalender ma 18 maart 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op