Chef Geraldine Swartjes aan het woord

over Diné Foyé

kalender do 29 oktober

“Eigenlijk doe ik maar wat”, bekent Geraldine Swartjes. “En dat bedoel ik met liefde voor het vak hoor.” De Zwolse kookt elke dinsdag in Diné Foyé. Voor november staat onder meer deze heerlijke venkelsoep op het menu. Op de vraag om eens op papier te zetten hoe ze de venkelsoep maakt kwam een wat moeizaam antwoord. “Ik ben echt een gevoelskok. Ik kook vrijwel nooit op basis van recepten. De smaken en smaakcombinaties heb ik van mijn moeder geleerd. Zij leerde mij proeven, durven en dus ook de mist in gaan. Daarom moest ik wel even nadenken over de ingrediënten en de verhoudingen.” Ze heeft ook wat suggesties opgeschreven. Voor de eigen ‘touch’. Naast kok is de Zwolse ook zangeres en gitarist in de band The Bluebettes en bij de Zotte Zusjes. Als kok op de achtergrond en als zangeres op de voorgrond. Er is ook een overeenkomst. “Van allebei wil je dat mensen het lekker vinden”, lacht ze. “Dus kom maar langs en misschien zing ik nog wel even een liedje bij u aan tafel. Tot dinsdag!”

De Stadsboer
Vanaf nu is Café Foyé tussen 17.30 en 19.30 uur ook Diné Foyé. Met o.a. biologische burgers van de Stadsboer, bereid op een Big Green Egg (keramische barbecue). De koeien van de Stadsboer zijn van het Fleckvie ras en worden biologisch gehouden in buitengebied De Tippe aan de rand van de wijk Stadshagen. Fleckvie koeien zijn sterke koeien die zowel goede melk als goed vlees geven: zogenoemde dubbeldoelkoeien. Het vlees is supervers en van topkwaliteit.


Ingrediënten voor de bouillon:
2 liter water, 1 schenkel, 1 ui, 1 groen van een prei, 1 wortel, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, peper & zout, maggiplant kan evt. worden toegevoegd.

Geen tijd om een goede bouillon te trekken? Een bouillonblokje kan ook.

De bereiding:
2 liter water met de schenkel opzetten. Ondertussen de ui afpellen tot de laatste bruine schil en deze in zijn geheel toevoegen, evenals het groen van de prei en de wortel. Dan een laurierblaadje en een kruidnagel toevoegen. Haal af en toe het schuim van de bouillon af en laat het geheel ongeveer 3 uur pruttelen met de deksel iets open. Op smaak brengen met zout en peper.

Ingrediënten voor de venkelsoep:
3 stuks venkel, 2 uien, 2 teentjes knoflook, roomboter, kookroom, peper & zout, bieslook of andere zachte groene kruiden.

De bereiding:
Snij de uien en knoflook grof en fruit ze in roomboter. Voeg de grof gesneden venkel toe. Even laten bakken en voeg dan de bouillon toe. (Alleen de bouillon, niet de groenten en de schenkel) De venkel moet net onder water staan. De soep zo’n vijftien minuten laten koken totdat de venkel zacht genoeg is. Mix de soep met de staafmixer. Vervolgens room toevoegen en nog even aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Als laatste de gehakte bieslook erover heen. De soep kan ook op smaak worden gebracht met Parmezaanse kaas, zalmsnippers of naar smaak andere zachte groene kruiden. Probeer!

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi - Anti-sprookje voor volwassenen

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi

Anti-sprookje voor volwassenen
wo 10 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

Amadeus - De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY

Amadeus

De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
12 t/m 13 nov

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Merkel

Electro-opera Merkel

Een ongrijpbaar personage in haar eigen electro-opera

kalender ma 18 maart 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op