‘Niet van echt te onderscheiden’

Eagles-hits zoals ze klonken in de jaren zeventig

kalender za 24 september

De Amerikaanse popgroep de Eagles op tournee langs de Nederlandse theaters... Een mooie droom misschien, maar niet een die snel werkelijkheid zal worden. Gelukkig is er een alternatief: de Dutch Eagles. Een Nederlandse band  met een eigen identiteit, maar met een sound die niet van echt te onderscheiden is. Zanger en gitarist Dennis Wind: “Exact zo klinken als de Eagles klonken in de jaren zeventig, daarin vinden wij de ultieme kick.”

De Dutch Eagles hebben naam gemaakt. Theaterbezoekers keren steevast terug als de band een jaar later hun stad weer aandoet. Persoonlijke herinneringen aan de jaren zeventig staan ineens weer scherp op het netvlies, wanneer deze Nederlandse muzikanten Desperado, Hotel California en andere succesnummers inzetten.

Meer dan een coverband
Een eerste tournee tien jaar geleden, met de grootste Eagles-hits, leidde de Dutch Eagles langs theaters en festivals in binnen- en buitenland. In Edinburgh speelden de mannen vervolgens 26 shows op het wereldberoemde Fringe Festival, met een 5-sterren recensie als gevolg. Hierop volgden een tweede, een derde en een vierde theatertournee. De Dutch Eagles verschenen regelmatig op radio en televisie en speelden op grote festivals als Bospop en Retropop. Op Radio 2 werden ze geroemd als ‘de beste coverband van Nederland’. Popjournalisten deden daar nog een schepje bovenop: ‘De Dutch Eagles zijn méér dan een coverband’. Dennis: “Bij het woord coverband moet ik altijd denken aan een band die op braderieën het publiek vermaakt met dance classics. Niks mis mee, maar dat is nooit ons ding geweest. Je kunt ons misschien wel een tributeband noemen, maar we blijven ver weg van de verkleedpartijtjes die daar vaak mee geassocieerd worden. Onze uitdaging was en is om exact zo te klinken als de Eagles klonken in de jaren zeventig. Daar zijn we fanatiek en perfectionistisch in. Net als de Eagles dat zelf destijds waren. Wanneer onze samenzang precies zoals gewenst in mijn oren klinkt, geeft dat echt een kick. Net zo goed maakt het me chagrijnig als we die ultieme sound een keer niet weten te pakken. Daarnaast proberen we samen met het publiek te genieten van de prachtige muziek van de Eagles en onze benadering daarvan. Als je merkt dat dat lukt en dat er synergie ontstaat tussen band en publiek, dan is dat super gaaf.”

Eigen identiteit
Inmiddels bestaat de band alweer 11 jaar. En spelen zij niet alleen meer nummers van the Eagles, maar ook nummers die een link hebben met the Eagles of met een van de originele bandleden. Dit levert mooie verhalen op, die de rode draad vormen in de voorstellingen van de Dutch Eagles.

Dennis: “Wij zijn niet de Eagles en we doen ook niet alsof. Wij zijn de Dutch Eagles en we genieten net als ons publiek van deze muziek. Of je nu in de jaren zestig, zeventig, tachtig of zelfs negentig bent opgeroeid,  het effect is voor iedereen hetzelfde. The Eagles raken een snaar, en de Dutch Eagles doen dat kennelijk ook. Zo krijg je muziek uit òns hart, maar met de ziel van de Eagles. Vertrouwd maar toch ‘eigen’ en als het even kan niet van echt te onderscheiden.”

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

No Joke 14+ | première - TEN Producties

No Joke 14+ | première

TEN Producties
zo 26 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Best of Broadway - met Stanley Burleson, Willemijn Verkaik e.a.

Best of Broadway

met Stanley Burleson, Willemijn Verkaik e.a.
wo 29 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019 - met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019

met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.
22 t/m 23 mei

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

28 mei in Schouwburg Odeon

kalender di 30 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op