Gare du Nord

STRONGER than ever! 15th ANNIVERSARY Tour

kalender ma 20 februari

Op dit moment is het exact vijftien jaar geleden dat de Nederlandse band Gare du Nord haar opwachting maakte in de muziekwereld. Met de legendarische debuutsingle Pablo’s Blues gooide de band meteen hoge ogen (3FM Megahit & Europese culthit). In de loop der jaren zette het succes zich voort in de vorm van o.a. uitverkochte (theater)zalen en vele gouden en platina platen. Ter viering van het jubileum komt Gare du Nord met de Stronger than ever!15th Anniversary tour, waarmee de band op vrijdag 3 maart in Schouwburg Odeon staat.

In de vijftien jaar die Gare du Nord inmiddels bestaat, zijn er enkele veranderingen opgetreden binnen de band. Hoe zouden jullie het verschil tussen Gare du Nord van nu en Gare du Nord van een aantal jaar geleden omschrijven?
Jarenlang was de liveband erop gericht om de studiosound van de platen zo perfect mogelijk op het podium te reproduceren. Daar werd met samples gewerkt en geprogrammeerde beats. Elke show was exact hetzelfde. Dat paste prima in die tijd, maar we wilden het organischer, minder klinisch voor nu op het podium. Nu staat er, naast Dorona Alberti, een band met fantastische muzikanten van het kaliber waarbij er veel vrijer gespeeld kan worden, zodat er elke show weer nieuwe, spannende dingen kunnen gebeuren. Het is groovier dan ooit en swingt dat het een lieve lust is.

Jullie hebben al vele clubtours en theatertours mogen doen. Wat maakt dat jullie steeds weer terugkomen naar de theaters?
Uniek aan de theaters is dat we daar optimaal met de dynamiek in onze muziek uit de voeten kunnen. Van energiek luid tot ingetogen stil. Dat kan niet in de popclubs. We kunnen in theaters de songs spelen die we het liefste spelen en waarbij Dorona Alberti kan excelleren, zoals het mooie Berlin Beat.

Jullie gaan dit jaar de theaters in met Stronger than ever!, vernoemd naar het album Stronger!. Hoe is dit album tot stand gekomen?
Het album is opgenomen met de band die ook op het podium staat; dat is voor het eerst. Daarom is de sound van de plaat organischer dan voorheen, meer “live” dan “studio”. Bovendien hebben we voor het eerst een stuk van ruim 23 minuten opgenomen: de suite La Dolce Vita met o.a. harpiste Lavinia Meijer. Dat gaat van klassiek via jazz, naar Pink Floyd. Zoiets hadden we niet eerder gedaan.

Wat maakt Stronger than ever! jubileumwaardig? Wat doen jullie anders dan normaal in deze speciale Anniversary Theatershow?
Naast de suite van 23 minuten die we voor het eerst spelen, doen we voor het eerst sinds zo’n tien jaar ook weer onze eerste hit Pablo’s Blues. Daar vragen de mensen al jaren om. Daarnaast is het grootste verschil van deze tour met de vorige edities dat we naast fantastisch licht en geluid ook voor het eerst beeld laten zien. Je ziet onder andere Keith Haring en David Bowie voorbij komen en een Amerikaanse road movie. Dat geeft de muziek een extra dimensie.

Wat kunnen de bezoekers verder van deze theatershow verwachten?
Naast alle nieuwe stukken van Stronger! en de al genoemde projectie komen uiteraard ook de bekende hits als Beautiful Day, Marvin & Miles en You’re My Medicine met Marvin Gaye voorbij. Funkier dan ooit. Dus: er kan weer flink gedanst worden. Uit de stoelen graag!

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

'T Schaep met de 5 Pooten

'T Schaep met de 5 Pooten

28 t/m 30 nov

informatie Meer info

Orkater - 237 redenen om door te gaan

Orkater

237 redenen om door te gaan
di 21 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019 - met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019

met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.
22 t/m 23 mei

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

28 mei in Schouwburg Odeon

kalender di 30 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op