Gezellig griezelen tijdens de Kinderboekenweek!

Groot Zwols Kinderboekenfeest in de Stadkamer

kalender wo 13 september

De Kinderboekenweek (van 4 t/m 15 oktober) krijgt dit jaar in Zwolle een griezelig, maar gezellig en feestelijk slot. Op 15 oktober vindt in Stadkamer Centrum het Groot Zwols Kinderboekenfeest plaats: een feest compleet met theater, muziek, verhalen, speurtocht, reuzendino’s, workshops, boekenruilbeurs én gastvoorlezers. Dit allemaal in het thema van de Kinderboekenweek ‘Gruwelijk eng’. Eén ding is zeker: de Kinderboekenweek 2017 krijgt in Zwolle een onvergetelijke afsluiting!

Kindervoorstelling Dobbe en de Draak (7+)
Samen met poppodium Hedon biedt Zwolse theaters de voorstelling Dobbe en de Draak aan tijdens het Zwols Kinderboekenfeest. Dobbe en de Draak is een muzikale vertelvoorstelling gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Lennaert Roos.

Platland wordt al jarenlang geplaagd door een draak die ‘s avonds huizen plundert. Vooral boeken verdwijnen tijdens die rooftochten, waarmee ook het lezen is verleerd of vergeten. Als tenslotte de Koninklijke Bibliotheek in het kasteel het ook moet ontgelden, komt koning Willem eindelijk in actie. Hij doet een oproep aan het volk om de draak te verslaan en belooft zijn dochter Jade als bruid. Met dat vooruitzicht gaat ridder Koenraad op weg. Hij heeft alleen geen idee waar die draak zich schuilhoudt. Gelukkig komt hij de dappere Dobbe tegen die de sleutel heeft tot de oplossing.

Op zijn authentieke onnavolgbare manier vertelt, zingt en kleurt Lennaert Roos de personages in waarbij hij muzikaal wordt begeleid door zijn Drakenband. De prachtige illustraties als projectie en de liedjes die je meevoeren van Platland tot Verweggistan en terug maken deze productie tot een lust voor oren en ogen.

Bestel een kaartje
Het Groot Zwols Kinderboekenfeest vindt plaats op zondag 15 oktober van 11.00 tot 14.00 uur, is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en hun (groot)ouders. Een kaartje kost vijf euro, volwassenen mogen gratis naar binnen. Koop een kaartje via de Stadkamer.

Combiticket Niet Vergeten
In de middag, om 14.30 uur, speelt in Schouwburg Odeon de juist onvergetelijke familievoorstelling Niet Vergeten (vanaf 7 jaar), geschreven en ingesproken door bekend kinderboekenschrijfster Joke van Leeuwen. Op vertoon van twee kaarten voor het Groot Zwols Kinderboekenfeest, krijg je één vrijkaartje voor deze voorstelling. 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019 - met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019

met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.
22 t/m 23 mei

informatie Meer info

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

Orkater - 237 redenen om door te gaan

Orkater

237 redenen om door te gaan
di 21 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Citizen K., Onze Straat en De Wereld volgens John

kalender wo 3 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op