Vier de herfstvakantie op het rode theater pluche!

Diverse voorstellingen voor jong en oud

kalender di 9 oktober

Wat te doen met de herfstvakantie? In het theater zit je altijd goed! Hieronder vindt u vijf voorstellingen die spelen in de vakantie. Geniet van een dagje uit voor de hele familie!

Kim van Zeben - Eendje 6+
Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma ‘PIA OP PAD’ kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin? Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

Het Verhaal van het Verhaal

"Een spectaculaire opening van het jeugdtheaterseizoen" - ★★★★★ Trouw
"Een meerlagig, verrassend vormgegeven, avondvullend werk in de schouwburg waarbij je je publiek anderhalf uur lang in spanning houdt..." - ★★★★ Theaterkrant

Het verhaal van het verhaal gaat over….tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S. Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen?

Smurfen de Musical

Voor het eerst staan de Smurfen in Nederland op het toneel! Ze helpen Moeder Natuur om een belangrijke gebeurtenis in Smurfenland tot een goed einde te brengen. Gargamel probeert daar een stokje voor te steken en doet er alles aan om de Smurfen te vangen. Gargamel krijgt zelfs Grote Smurf te pakken… of dat allemaal goed afloopt? Gargamel, Grote Smurf, Moeder Natuur, Brilsmurf, Moppersmurf, Smurfinnetje, Potige en Muzieksmurf, ze doen allemaal mee in dit vrolijke avontuur vol muziek, dans en spanning.

Theatergroep Aluin - 1609 Staakt het vuren

Theatergroep Aluin duikt in de schatkamer van vaderlandse verhalen onder het motto "Wie zijn geschiedenis niet kent, weet niet wij hij is.” In 2018 is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon en daarom brengt Aluin het verhaal over de opkomst en ondergang van het wonderteam Maurits van Nassau en Johan van Oldenbarnevelt. Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs de geschiedenis tot leven. De voorstelling, historisch correct voor zo’n 83,7%, geeft een frisse kijk op één van de prachtige verhalen die de Nederlandse geschiedenis rijk is.

Op avontuur in de klassieke muziek! - Orfeus en het betoverde theater
Speels maakt Rudolf Nammensma hij de jeugd vertrouwd met het operatheater. Kinderen en klassieke muziek gaan heel goed samen. Zeker als de muziek wordt omlijst met aansprekende, spannende verhalen en de kleurige wereld achter de noten in beelden tot leven komt. In deze voorstelling hoort Orfeus een merkwaardig geluid. Hij is in een verlaten theater waar het muisstil is. Plotseling begint een orkest te spelen. De lichten floepen aan. En dan.. ziet hij dat zijn vriendinnetje verdwenen is. Waar zou ze zitten? Hij daalt af tot ver onder het theater. Hij zoekt en zoekt. Zal hij haar terugvinden?

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Urban Myth - Celia! - Een swingende voorstelling over persoonlijke idealen en solidariteit

Urban Myth - Celia!

Een swingende voorstelling over persoonlijke idealen en solidariteit
di 19 feb 20.00 uur

informatie Meer info

Woest 4+ - SALLY Dansgezelschap Maastricht

Woest 4+

SALLY Dansgezelschap Maastricht
do 21 feb 14.00 uur

informatie Meer info

Hans Croiset en Elsie de Brauw | Theater Rotterdam - Heisenberg

Hans Croiset en Elsie de Brauw | Theater Rotterdam

Heisenberg
wo 27 feb 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

“Nog groter, professioneler en internationaler”

“Nog groter, professioneler en internationaler”

Producent Richard Schoonhoven over zijn tweede Journey Through Blackgospel

kalender vr 25 januari 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op