Een hilarische sprookjesmusical voor volwassenen

Into The Woods

kalender di 21 februari

Roodkapje, Assepoester, Rapunzel en Sjaak en de Bonenstaak, we kennen ze allemaal. Maar wat gebeurt er als al deze sprookjes samenkomen in één verhaal? Krijgt iedereen dan nog wel zijn beloofde Lang en Gelukkig?

Into The Woods vertelt het verhaal van een onnozele bakker (Wart Kamps) en zijn vastberaden vrouw (Lone van Roosendaal), die al jaren een kindje proberen te krijgen. Om hun wens in vervulling te laten gaan krijgen ze een onmogelijke opdracht van de heks (Esther Maas). Ze moeten in het bos vier elementen verzamelen: een rood kapje, een witte koe, een glazen muiltje en een vlasblonde haarlok. En zo raken de bakker en zijn vrouw verstrikt in de sprookjes van Roodkapje (Elise Schaap), Assepoester (Brigitte Heitzer), Rapunzel (Esther Floor) en Sjaak en de Bonenstaak (Guido Spek), maar of dat deze sprookjes nou ten goede komt?

Het is alweer zeven jaar geleden dat Stephen Sondheim’s Into The Woods in de Nederlandse theaters te zien was. Afgelopen week waren wij te gast bij de try-out van deze nieuwe productie in Theater Sneek. Na een treinreis van anderhalf uur kwamen we aan bij het theater, waar we door een vrolijke portier begroet werden. Vervolgens gingen we de foyer binnen, waar het al gezellig druk was. Jonge studenten van de plaatselijke musicalopleiding, koppels en vriendinnen die samen naar de voorstelling gingen, iedereen was van de partij. We haalden nog even snel een drankje bij de bar en daarna was het tijd om de zaal binnen te gaan. Daar zat het 15-koppige orkest al op ons te wachten, samen met de decorstukken van de bakker, de witte koe en het haardje van Assepoester. Toen ging het zaallicht uit en vanaf dat moment was het drie uur lang genieten geblazen, voor zowel oor als oog.

Het bijzondere aan deze musical is dat het stuk volledig doorgecomponeerd is. Dat wil zeggen dat vrijwel elk nummer, elke dialoog en elke handeling van de spelers ondersteund wordt door de muziek. Dit zorgt ervoor dat het fysieke spel van de spelers versterkt wordt en de grappen nog beter overkomen. Het 15-koppige orkest bevindt zich dan ook midden op het podium en maakt daarmee onderdeel uit van het bos. Dit zorgt voor een mooie interactie tussen de cast en het orkest. Zo wordt de piano bijvoorbeeld ineens een schuilplaats voor een cast lid en mengt de dirigent zich soms op een leuke wijze in het verhaal.

Maar de prachtige muziek is natuurlijk nergens zonder een fenomenale cast, die het verhaal op een overtuigende wijze weet te vertellen. En daar zijn ze in geslaagd! Stuk voor stuk weet de cast een geloofwaardige en tegelijkertijd hilarische versie van zijn/haar personage neer te zetten. In combinatie met hun prachtige zang, verveelt deze voorstelling geen moment. Dat de cast boordevol talent zit, is wel duidelijk!

Niet alleen wij, maar ook de zaal was laaiend enthousiast. Om je heen hoorde je hoe de zaal genoot: een mooie lach hier, een luid applaus daar en een staande ovatie bij het slotapplaus die minutenlang duurde. Met deze mooie ervaring rijker gingen wij, met een glimlach om onze mond, weer naar huis.

Wij zijn overtuigd: deze nieuwe versie van Into The Woods is een hit. Wij kijken dan ook uit naar vrijdag 14 april in Theater de Spiegel, u komt toch ook?

Fotograaf scenefoto's: Peggy de Haan
Tekst: Marinthe Vergonet

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Orkater - 237 redenen om door te gaan

Orkater

237 redenen om door te gaan
di 21 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Theatergroep De Jonge Honden | Wie sport, zondigt niet - Theater Na de Dam

Theatergroep De Jonge Honden | Wie sport, zondigt niet

Theater Na de Dam
3 t/m 4 mei

informatie Meer info

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Citizen K., Onze Straat en De Wereld volgens John

kalender wo 3 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op