In de kleedkamer met.. Charly Luske

Nagenieten van ‘The story of George Michael’

kalender vr 23 november

Vorige week bracht Charly Luske samen met een zevenkoppige-band een avond vol liedjes, verhalen en hoogtepunten uit het leven van George Michael naar Zwolle. Twee maanden succesvol touren met muzikanten die tot de top van Nederland behoren smaakt naar meer. Een reprise van deze show staat dan ook al op de planning.

Hoe is het idee voor deze show ontstaan?
“Onze bassiste Phaedra Kwant is groot fan van George Michael, ze weet alles over hem. Een paar jaar geleden kwam ze met het idee om een voorstelling te maken rondom ‘Wham!’ met muziek en verhalen. Ze vroeg of ik het zag zitten om George te vertolken, want ze vindt mijn stem passen bij de muziek en met een kruisjesoorbel in en wat gel in m’n haar lijk ik ook nog op ‘m. Het leek me geweldig, George is mijn idool, maar destijds is het er niet van gekomen om het concept uit te werken. Dit jaar was ik zelf toe aan een nieuw muzikaal project en heb ik Phaedra benaderd. Binnen no-time was de band bij elkaar, het script af en konden we op tour.”

Wat is voor jou het hoogtepunt van de show?
“Zonder twijfel het blokje halverwege het tweede deel van de show wanneer we Freedom, Somebody to love en Jesus to a child doen. De boodschap van Freedom dat je mag en kan zijn wie je bent, wordt door iedereen begrepen, dus de hele zaal gaat dan los. Somebody to love gaat over Enselmo, destijds de geliefde van George. Hij was ernstig ziek, wat het lied een heftige lading geeft. Ik vind het zo bijzonder als ik mensen zie huilen omdat een lied hen raakt, dat doet echt wat met me. Jesus to a child is mijn persoonlijke favoriet. Dit lied is een paar jaar na Enselmo’s dood geschreven en was de comeback van George. Ik zing dit in duet met Lodewijk van Gorp en kijk er elke show naar uit.” 

Dit is de eerste show die je zelf regisseert en produceert, hoe bevalt dat?
“Erg goed! Het is leuk om alles van A tot Z samen met je team te kunnen invullen. Remco Veldhuis, een goede vriend van Phaedra, heeft rond de start van de tour het script doorgenomen en tips gegeven over hoe het produceren in z’n werk gaat. Ik ben een nieuwe producent, dus ik moet het vertrouwen van het publiek nog winnen. Het voordeel is dat George Michael een bekende naam is die fans trekt. Ik denk dat 1 op de 100 mensen voor mij komt en 99 voor de muziek van George Michael. Veel zalen, waaronder Zwolle, waren uitverkocht en daar zijn we ontzettend trots op. Door tijdsgebrek zijn we helaas niet in alle theaters van Nederland geweest, daarom willen we zeker nog een keer touren met deze show. Het is heel simpel: wij spelen de muziek graag en de bandleden vormen een grote vriendengroep, dus voor ons is het altijd een feestje. ”

Heb je ambities om nog een ‘story of..’ show te maken?
“Dat kan zeker, je kunt het in principe over alles en iedereen maken. Het zou ook kunnen dat ik het dan produceer, maar iemand anders laat optreden omdat ik natuurlijk niet zelf elke artiest perfect kan portretteren. Ik zie het ook wel zitten om een themashow te maken, denk aan The story of.. ‘rock’, ‘motown’ of ‘the eighties’. Het zou een droom zijn om een nieuwe show met dezelfde band te kunnen doen, maar de bandleden zijn vaak niet lang achter elkaar beschikbaar. Deze muzikanten treden op met onder andere Marco Borsato, Guus Meeuwis en de Drie J’s en zijn in feite de meest gevraagde muzikanten van Nederland. Langetermijnplanning is dus essentieel.”

Waar ben je naast produceren, regisseren en optreden nog meer mee bezig?
“Mijn eigen app is net gelanceerd, dus daar besteed ik veel tijd aan. Hierop vind je alle nieuwtjes, foto’s, backstage beelden en meer privé zaken over mij, dus je hoeft in principe geen social media pagina meer te volgen. Een vriend van me kwam met dit idee en ik was meteen enthousiast, nu zijn we ook zakenpartners. Ik adviseer hem over wat artiesten wel en niet willen en wat ze nodig hebben, want ik denk oprecht dat zo’n app in de artiesten- en sportwereld de toekomst wordt. Maar, geen carrièreswitch voor mij hoor. Ik blijf ook gewoon eigen muziek uitbrengen en optreden in binnen- en buitenland.”

Heb je gewoonten voor je het podium opgaat?
“Ik vind een goede sfeer erg belangrijk, dus van te voren koken en eten we gezellig samen. Het mag aan niets ontbreken, ik wil dat iedereen blij is, want daar wordt de show beter van. Verder heb ik weinig voorbereidingstijd nodig, ik moet alleen de iconische kruisjesoorbel van George niet vergeten in te doen haha. Als ik veel heb gepraat op een dag is mijn stem al warm en anders doe ik een paar stemoefeningen. Nu heb ik al ruim twee weken een keelontsteking, maar daar ga ik de tour niet om afzeggen. Ik kan niet alle noten raken zoals ik zou willen, dus zing ik soms lager om niets te forceren, maar niemand merkt dat. Tijdens een optreden gaat het om het gevoel en de sfeer en die zijn altijd top!”

Heb je ‘The Story of George Michael’ in Zwolle gemist? Grijp dan nu je kans, want er is nog maar één show te bewonderen en wel in Dordrecht.

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

Orkater - 237 redenen om door te gaan

Orkater

237 redenen om door te gaan
di 21 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019 - met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019

met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.
22 t/m 23 mei

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Sadettin Kirmiziyüz is Citizen K.

Sadettin Kirmiziyüz is Citizen K.

kalender vr 29 maart 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op