In de kleedkamer met... Charly Luske

“Blij dat we weer mogen spelen!”

kalender wo 27 oktober

Na het succes van The Story of George Michael reist Charly Luske opnieuw het land door met zijn zelfgemaakte voorstelling The Story of Robbie Williams. Op zaterdag 30 oktober staat Charly in Theater de Spiegel. Stagiaires Isa Mellema en Rens Meijberg gingen op weg naar Gouda om hem te interviewen.

 Als allereerst Charly, hoe gaat het met je?
“Het gaat hartstikke goed met mij. Ik ben ontzettend blij dat ik en de band weer kunnen spelen. We groeien helemaal in de show en het publiek is ook erg enthousiast. Dat werkt natuurlijk al mee. Iedereen krijgt er veel energie van!”

Onze rubriek heet natuurlijk ‘In De Kleedkamer Met’. Wat zijn jouw kleedkamerrituelen?
“Bij binnenkomst pak ik gelijk mijn tassen uit. Het setje dat ik als eerste aantrek tijdens de show, leg ik links van de spiegel. Daarnaast leg ik de tas van de tourmanager. Zo heeft alles eigenlijk zijn eigen plekje. Na het soundchecken, eten we vrijwel altijd gezamenlijk. Zo creëren we een  goed groepsgevoel. Wij zijn niet zomaar een band van samengestelde muzikanten, maar ook een hele hechte vriendengroep. Dit maakt de show ook een stuk beter en leuker.”

In de voorstelling vertel je het verhaal van Robbie Williams. Waarom heb je voor Robbie gekozen?
 “Los van de vele hits die hij gescoord heeft, vind ik Robbie een heel erg interessante artiest omdat hij zo onzeker is. Iedereen kent een stukje onzekerheid maar bij Robbie Williams gaat deze onzekerheid zo ver, dat hij het podium eigenlijk niet op durft.”

Herken je jezelf ook in die onzekerheid?
 “Ja, vroeger had ik veel last van onzekerheid. In mijn twintiger jaren is dit echter verdwenen. Naar mijn mening heeft het in eerste instantie te maken met de voorbereiding. Als ik weet dat ik de liedjes kan zingen, de teksten weet en goed bij stem ben, heb ik geen zenuwen. Het kan natuurlijk voorkomen dat iemand niet goed voorbereid is. Als ik dit merk, dan slaat het ook over op mij. Het heeft er daarom vaak mee te maken, wie je als artiest om je heen hebt.  Ik vertrouw volledig op mijn band. Ik weet namelijk dat deze helemaal te gek is.”

Heb je zelf ook een favoriet nummer van Robbie Williams?
 “Robbie Williams maakt natuurlijk knettergoede popmuziek. Come undone en Feel vind erg mooie teksten. Ik kan mijzelf in deze teksten goed herkennen. Daarnaast is Let me Entertain You het nummer om de feeststemming er in te krijgen. Het duet met Kylie Minogue Kids vind ik ook heel gaaf om live te brengen.”

Het campagnebeeld deed wat stof opwaaien in theaterland. Had je dit verwacht?
 “Nee, ik had dit niet verwacht. Het beeld is namelijk gebaseerd op de meest bekende foto van Robbie Williams. Op  mijn sociale media kreeg ik continu waarschuwingen. Van Instagram kreeg ik zelfs een melding voor onzedelijk gedrag. Dat vond ik te ver gaan. Het is nu eenmaal een voorstelling gebaseerd op het verhaal van Robbie. Als ik een zwembroek aantrek, ziet men evenveel. “

Komt er nog iets van het campagnebeeld terug in de voorstelling?
“De vraag luidt natuurlijk waarom de voorstelling dit campagnebeeld draagt, als er niks van terug komt in de show? Laat ik het zo zeggen: er zijn een aantal kledingwissels tijdens de voorstelling. Ik zal waarschijnlijk niet altijd mijn kleren aanhebben.”

En, wat gaat het volgende eerbetoon worden?
 “We zijn aan het nadenken over een verhaal die gaat over een decade, of genre, bijvoorbeeld The Story of the 80’s of The Story of Rock! Er zijn ook nog een aantal artiesten waar ik over na zit te denken, onder anderen Phil Collins en Queen. Freddie Mercury heeft ook een ontzettend gaaf levensverhaal om te vertellen. Deze is natuurlijk wel al een aantal keren verteld. We kunnen dus nog niet verklappen. De beslissing valt na de tour van The Story of Robbie Williams.

Heb je nog een boodschap voor het publiek in Zwolle?
“Kom allemaal naar het theater nu het weer kan. Laten we er allemaal op uit gaan om weer shows te kijken en elkaar te ontmoeten. We zijn lang genoeg binnen geweest!”

 Tekst: Isa Mellema en Rens Meijberg – Stagiaires marketing en communicatie Zwolse theaters

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Paw Patrol 2+

Paw Patrol 2+

wo 5 jan
10.30
13.30
16.30

informatie Meer info

Scapino Ballet Rotterdam | Casablanca - Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld

Scapino Ballet Rotterdam | Casablanca

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld
1 t/m 2 feb

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Interview met Eline Arbo - regisseur Yerma

Interview met Eline Arbo - regisseur Yerma

‘Moet het niet vanzelfsprekend zijn dat bij mij vrouwen of homoseksuelen de hoofdrol spelen?’

kalender do 4 november 2021

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic

Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)