In de kleedkamer met... de cast van Grease

"Grease is gewoon zo aanstekelijk en zo vrolijk"

kalender di 9 mei

De hitmusical Grease is terug in een nieuw jasje met vocaal vuurwerk en ongekende choreografieën. Deze frisse, moderne versie van de musical vertelt het bekende verhaal van Danny en Sandy, met schitterend decor en nummers die jong en oud kunnen meezingen. We spraken van de sterrencast William Spaaij, Marjolein Touw, Maxime Karsten, Djin Kastje en Isabelle Verhoeven. Over hun kleedkamerrituelen, dilemma's en waarom Grease het zo waard is om heen te gaan.

William Spaaij – Vince Fontaine/Teen Angel

Hoe is het voor jou om in Zwolle te staan?

"Het is altijd een feest om in Zwolle te staan en dat zeg ik niet alleen omdat ik een Zwollenaar ben. Theater de Spiegel vind ik ook één van de fijnste theaters van de tour. Het publiek is één van de leukste publieken van de tour, het geluid is één van de beste, de zaal is altijd lekker vol in Zwolle, goede ruimte achter, goede kleedkamers, dus alles is supergoed verzorgd. Ik speel niet alles deze tour, maar de enige week dat ik alles ga spelen is natuurlijk in Zwolle!"

Welke kleedkamerrituelen heb je?

"Ik heb niet echt rituelen, maar mijn ritueel is dan vooral dat ik vrij opgeruimd ben. Dus ik hou er heel erg van dat ik van te voren al weet dat ik al mijn attributen al bij mij heb, want in de opening moet ik bijvoorbeeld een kammetje bij mij hebben. Ik hou dus gewoon van een goede voorbereiding."

Welke rollen zou je nog heel graag willen spelen?

"Singing In The Rain, de Gene Kelly rol. Ik ben deze week alleen veertig geworden, dus deze rol begint wel een beetje naar de achtergrond te verdwijnen. Maar met deze titel is alles wel een beetje begonnen, want dit keek ik altijd met mijn moeder of met mijn opa op de televisie vroeger."

Nooit meer zingen of nooit meer dansen?

"Nooit meer zingen. Ik vind op zingen over het algemeen de meeste stress zitten, omdat je daarin het meeste in conditie moet zijn. Ik ben een geboren danser. Vanaf mijn vierde begon ik al met dansen in Zwolle bij Ria van Diffelen en mijn rollen zijn ook altijd wel fysiek."

Waarom moeten mensen deze versie van Grease gaan kijken?

"Het is heel grappig, want ik heb 16 jaar geleden de musical van Grease al een keer gedaan. Grease is gewoon zo aanstekelijk en zo vrolijk en simpel. We hebben er een leuke, jonge en frisse cast opzitten dus voor de jeugd is dat te gek."

Marjolijn Touw – Miss Lynch

Welke kleedkamerrituelen heb je?

"Ik heb in elk theater wel een favoriete kleedkamer. Dan pak ik in de kleedkamer altijd alles uit, ik heb een handdoekje en dan moeten al mijn kwastjes op een bepaalde manier staan. De volgorde van het klaarmaken is ook bijna altijd hetzelfde."

Nooit meer zingen of nooit meer dansen?

"Oei, nooit meer dansen want ik ben zestig dus het houdt vanzelf een keer op! In het begin wilde ik alle dansjes nog mee doen, maar dat moet ik echt niet meer doen. Maar ik doe wel wat stapjes mee."

Waarom moeten mensen deze versie van Grease gaan kijken?

"Ik ben zelf uit de tijd van Grease toen de film uitkwam, dus ik was 16 jaar toen en het was echt razend populair. Het is al de zoveelste versie van Grease, maar het blijft een feest! Wat zo leuk is aan deze versie is dat het echt een versie is van nu. Het verhaal is hetzelfde, maar de choreografieën zijn aangepast en het is heel erg gender open-minded."

Maxime Karsten (Jan), Djin Kastje (ensemble) & Isabelle Verhoeven (swing)

Welke kleedkamerrituelen hebben jullie?

Isabelle: "Ik poets altijd mijn tanden voordat de show begint, maar we hebben ook een super leuk ritueel met z’n allen! Vijf minuten voor de company call, dus twintig minuten voordat de show begint, hebben wij altijd een feestje in de kleedkamer. Deze is bij mij in de kleedkamer en dan is er elke dag een thema, zoals funky Friday of techno Thursday. Dus dat doen we altijd met z’n allen om de energie er in te krijgen. Alle lichten gaan dan uit en de discolampen aan en de pre-party kan beginnen!"

Waarom moeten mensen deze versie van Grease gaan kijken?

Maxime: "Ik denk dat het sowieso heel leuk is om even in een ander verhaal te kruipen en even je eigen leven achter je te laten. Je kunt nu in een feelgood musical stappen met allemaal liedjes die je kent. Grease is natuurlijk een classic, maar het is wel anders dan de meeste mensen zullen verwachten ook al is het nog steeds het originele verhaal. Dus geef het zeker een kans!"

Nooit meer zingen of nooit meer dansen?

Maxime: "Nooit meer dansen. Omdat ik denk dat je met beweging ook choreo-achtige doeleinden kunt behalen. Dus de beweging kun je denk ik ook wel op een andere manier bereiken. En ik vind de rollen die veel zingen toch wel leuker."

Djin: "Nooit meer zingen. Ik vind zingen heel erg leuk, maar dansen komt gewoon een soort van vanbinnen. Ik zou dus echt niet zonder dansen kunnen."

Isabelle: "Nooit meer zingen. Ik heb hetzelfde als Djin, want dansen is natuurlijk niet alleen op het podium maar ook in je vrije tijd en met uitgaan bijvoorbeeld. Je kan een verhaal goed vertellen met zang, maar met dans kan dat ook heel goed. En in onze musical komt dat ook heel goed terug dat je een verhaal met bewegingen kan vertellen. Maar het liefst kies ik gewoon niet."

Als jullie een rol van iemand anders uit de cast mogen overnemen, welke zou dat dan zijn?

Maxime: "Rizzo."

Djin: "Rizzo."

Isabelle: "Danny!"

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

De Notenkraker - Ballet van de Staatsopera Stara Zagora (Bulgarije)

De Notenkraker

Ballet van de Staatsopera Stara Zagora (Bulgarije)
ma 25 dec 14.30 uur

informatie Meer info

Bert Visscher - Dat zie je een ander niet doen | reprise

Bert Visscher

Dat zie je een ander niet doen | reprise
19 t/m 20 dec

informatie Meer info

Claudia de Breij - Wat als

Claudia de Breij

Wat als
17 t/m 19 apr

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Verbouwing Café Foyé in Schouwburg Odeon afgerond

Verbouwing Café Foyé in Schouwburg Odeon afgerond

Café Foyé geeft restaurantgast meer ruimte en rust

kalender do 14 september 2023

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden word van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.