In de kleedkamer met.. Kim Pieters & Aylin Sezer

Nagenieten van ‘Guilty Pleasures’

kalender wo 7 november

Je vindt iets super leuk, maar stiekem schaam je je ervoor. Dát is nou een guilty pleasure. Vorige week vermaakten de Powervrouwen en Ruben Heerenveen het publiek in Schouwburg Odeon met anderhalf uur aan foute meezingers, hysterische outfits en een heuse paaldansact! Onze marketing collega Ilse sprak Kim Pieters en Aylin Sezer vlak voor de show in hun kleedkamer.

Hoe omschrijf je zo’n hysterische show kort en bondig?
Kim: “Nou precies zo! Als een hysterische rollercoaster waarin je heerlijk los kunt gaan. Dansen, zingen, lachen, relaxen, maar ook nadenken over waarom je iets een guilty pleasure vindt. Wat maakt het ‘guilty’? Wij hebben onderling ook gesprekken over onze eigen guilty pleasures en hoe meer je daarover praat, hoe minder je je voor bepaalde dingen schaamt. Ruben, de man in ons midden, zegt ergens in de show: ‘dat zijn wijvendingen, wij als mannen hebben gewoon pleasures. Niets guilty’s aan’. Dat vind ik een goede zin, want dat zet alles in perspectief. Waarom schaam je je eigenlijk voor iets wat je leuk vindt?”

Wie willen jullie aanspreken met deze show?
Aylin: “Het maakt ons niet uit wie er in het publiek zit, als iedereen maar een fijne tijd heeft. Het is erg leuk om ook af en toe een man te zien zitten tussen alle vrouwen. Qua leeftijd zullen de meesten tussen de 30 en 55 jaar oud zijn gok ik. Soms horen we bezoekers commentaar geven op wat ze zien: ‘oooh ja dat doe ik ook wel eens!’ of ‘oooh zag je dat?! Ze stond op zijn voet!’ en dat je dan twee vrouwen in het publiek samen ziet giechelen. Bijna alsof ze samen televisie kijken. Het publiek gaat de schaamte voorbij; precies wat we willen bereiken.”

Wat is jullie persoonlijke hoogtepunt van de show?
Kim: “Oh, zoveel! De hoerenscène, mijn net-op-het-randje-monoloog over het fijnknijpen van kinderen. Figuurlijk natuurlijk, dat weerspiegelt het gevoel dat je soms hebt wanneer het je allemaal te veel wordt en je geen moment meer voor jezelf hebt. Tijdens die monoloog merk ik een ongemakkelijke sfeer in de zaal. Eigenlijk denkt iedereen ‘dat kun je niet zeggen, Kim!’, maar omdat ik op het toneel sta, kan ik dat wel en dat is héérlijk. Het einde van de show is ook een hoogtepunt. Dan zingen we met z’n allen ‘je loog tegen mij’ en blèrt het hele publiek mee.”

Aylin: “Inderdaad, dan voelen we ons echt als een pack of wolves op het podium staan, haha! Voor mij is de overgang van verleidelijke operazangeres naar extreem botte man die op tinderdate gaat ook een hilarische schakeling om te spelen!”

Wat is jullie guilty pleasure op het gebied van..
..films en series
Kim: “Dirty Dancing, dat is jeugdsentiment, maar ik vind het nog steeds een geweldige, cheesy film. Ik kan bijna elk woord letterlijk meepraten. Al moet ik wel zeggen dat sinds we deze voorstelling maken, ik me vrijwel nergens meer voor schaam. Dirty Dancing is gewoon een heerlijke film met fijne muziek, klaar!

Aylin: “Voor mij is dat de serie Outlander. Een dramaserie die heel fout voelt, maar erg lekker wegkijkt. Soms schreeuw ik zelfs tegen mijn tv: ‘doe dat nou niet!’ of ‘kijk daar!’, alsof ik er zelf bij ben. Ik ga er echt helemaal in op.”

..muziek
Kim: “Ik kan erg genieten van countrymuziek van John Denver en Neil Diamond. Maar ik wil ook even mijn absolute anti-guilty pleasure delen. Als puber was ik namelijk enorm fan van foute rockmuziek à la Bon Jovi, maar dat vind ik nu vre-se-lijk. Hetzelfde geldt een beetje voor de Spice Girls. Vroeger vond ik het fantastisch, maar nu kan ik het nog net aan om één liedje op de radio te horen. Ik zou het nooit zelf opzetten.”

Aylin: “Zo heb ik er wel een! Als tienermeisje heb ik Mariah Carey grijsgedraaid, maar nu kom ik met geen mogelijkheid meer door haar cd’s heen. Als ik haar muziek hoor, zou ik het uit frustratie serieus uitzetten denk ik. Met alle respect voor Mariah.”

..eten
Kim: “We eten heel wat af met deze cast, dus dit is wel een toepasselijke categorie! In het begin repeteerden we regelmatig, studeerden we alle choreografieën in en hadden we eigenlijk constant trek door het vele bewegen. Zelf ben ik echt een chocolademonster, ik eet ook wel eens stiekem handjes hagelslag. Dat is écht een guilty pleasure, want mijn kinderen mogen dat niet doen van mij, haha. Eerst een boterham gezond, dan een cracker gezond en als ze dan nog trek hebben, mogen ze pas iets zoets.”

Aylin: “Bij ons staat er überhaupt geen zoetigheid op tafel, dat mogen ze alleen in het weekend. Ik houd zelf enorm van chips. En koekjes. En wijn drinken in m’n eentje. Als de kinderen op bed liggen, ga ik lekker op de bank liggen, glaasje wijn erbij, Netflix aan, helemaal goed.”

..winkel
Aylin: “De MAC, sowieso. Laat me los in de MAC en ik word helemaal gek en intens gelukkig.
Kim: “De McDonalds?!”
Aylin: “Nee joh! De MAC winkel, met make-up!”
Kim: “Ooh! Ja, daar ben ik het wel mee eens. Maar ik moet ook even opbiechten dat ik een Hema-fan ben. Daar kan ik heerlijk struinen. Niet voor kleding, maar wel voor allerlei andere dingetjes.”
Aylin: “Sinds ik moeder ben, is dat ook wel een van mijn vaste adresjes geworden. Ik loop binnen met het excuus iets voor mijn dochtertje te moeten kopen, maar ondertussen kijk ik zelf ook nieuwsgierig rond of er leuke dingen zijn voor mezelf.”

..feestdag
Kim: “Sinterklaas! Ik vind dichten erg leuk en nu ik kinderen heb, wordt het elk jaar gezelliger. Voor hen is het iets magisch en dat maakt het voor mij als moeder nog tien keer zo leuk. Dat ze dan bij de schoorsteenmantel staan te zingen.. zo schattig! Pasen vind ik ook leuk, maar puur omdat het voorjaar dan begint. Ik haat de winter. Het paaseieren schilderen met m’n kinderen is een bijkomend voordeel, want ik mag graag knutselen!”

Aylin: “Ik ben niet zo van de feestdagen, al heb ik het wel altijd leuk gevonden om de kerstboom op te tuigen met foute kerstliedjes op de achtergrond. Bijvoorbeeld van Mariah Carey, dan wel!”

Hebben jullie gewoontes voor jullie het podium opgaan?
Kim: “Voor de show staan we altijd met z’n allen bij elkaar in onze badjas om in te zingen. Verder leg ik alle spullen klaar voor mijn kledingwissels en doe ik yogaoefeningen om m’n lijf warm te maken, want de show begint met veel dans. Daarna zit ik in m’n eentje achter een gordijn op een kruk te wachten tot mijn volgende scène begint, een heerlijk rustmomentje.”

Aylin: “Sinds ik kinderen heb, is mijn manier van voorbereiden erg veranderd. Eerder nam ik de tijd om yoga te doen en uitgebreid in te zingen, maar nu ben ik allang blij als ik op tijd van huis vertrek. Inzingen en stemoefeningen doen gebeurt dan ook meestal in de auto. Vaak ga ik na het eten met mijn collega’s nog een keer alleen inzingen, omdat het voor opera essentieel is dat mijn stem goed werkt en dat ik mijn ademhaling onder controle heb. Ook beloof ik voor elke show aan mezelf dat ik trouw blijf aan mijn eigen artisticiteit. Ik let tijdens zo’n show op van alles en nog wat, daarom is het extra belangrijk dat ik mezelf niet vergeet. Als ik mijn eigen pad volg, gaat de rest vanzelf.”

Wat is er standaard aanwezig in jullie kleedkamer?
Aylin: “Make-up, elastiekjes, een waterflesje en mijn script. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik er weinig tot niet naar kijk, maar het is gewoon prettig om ‘m bij me te hebben.”

Kim: “Ja, ik heb precies hetzelfde. Ook al is het originele script al talloze keren aangepast, dan nog vind ik het een fijn idee om te kunnen spieken als ik dat wil. Eigenlijk is dat bijgeloof, want ik ken m’n tekst en ik weet wat ik moet doen, maar toch neem ik ‘m mee. Gewoon, voor het geval dat.” 

Heb je ‘Guilty Pleasures’ in Zwolle gemist? Geen zorgen! De show is ook nog te bewonderen in onder andere Kampen, Almere en Heerenveen. Klik hier voor de hele speellijst met alle locaties en data.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

Amadeus - De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY

Amadeus

De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
12 t/m 13 nov

informatie Meer info

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi - Anti-sprookje voor volwassenen

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi

Anti-sprookje voor volwassenen
wo 10 apr 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Merkel

Electro-opera Merkel

Een ongrijpbaar personage in haar eigen electro-opera

kalender ma 18 maart 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op