In de kleedkamer met... Sita Vermeulen

Interview over 'Doornroosje De Musical'

kalender zo 29 december

Doornroosje De Musical is een adembenemende, feeërieke voorstelling voor de hele familie. Vanuit een land hier ver, ver vandaan is de prachtig prinses te zien bij Zwolse theaters tijdens Sprookjesfestival 2019 op zondag 29 december. Ze is zo mooi, zo lief en vooral zo zoet. Zoet als de geur van bloeiende rode rozen op een warme zomerdag. Daarom hebben ze haar de naam gegeven die ze draagt. Voor de rubriek ‘In de kleedkamer met…’ sprak marketing stagiaire Sanne, met Sita Vermeulen, die de rol van Doornroosje vertolkt over verwondering, prinsessenjurken en haar kleedkamerrituelen.

"Die verwondering van kinderen is eigenlijk al complimenteus genoeg."

Allereerst wil ik graag weten hoe gaat het met je, Sita?

Sita: “Wat lief! Het gaat hartstikke goed, we zijn bezig met de ‘kerstmarathon’ zoals we dat noemen. De voorstelling hier in Zwolle in Theater de Spiegel is volgens mij de negende dag dat we spelen, dan morgen nog twee shows voor Oud en Nieuw, daarna is er even rust en pakken we vervolgens het laatste gedeelte van onze kerstperiode weer op tot en met 5 januari. Maar ook daarna komen er nog genoeg shows, we naderen de helft van onze tour.”

Hoe is het om Doornroosje te vertolken?

Sita: “Ik denk dat elk meisje zich erin herkent als ik zeg dat het een rol is waar je van droomt. Een prinses in een mooie, grote jurk te mogen zijn is het leukste wat er is. In de voorstelling heb ik een moment dat ik in vol ornaat met mijn volledige jurk en alle accessoires opkom en dan hoor je alle ‘oh’s’ en ‘ah’s’ van de kinderen die met volle bewondering naar je kijken. Dat blijft heel speciaal.’

“De zalen zitten over het algemeen vol met genietende kinderen, waar wij dan ook weer van genieten. Daarnaast komen de kinderen allemaal verkleed naar het theater dus dat is ontzettend leuk om te zien en mee te maken.”

Zijn er dingen die je gemeen hebt met Doornroosje?

Sita: “Haha, niet zo heel veel… Doornroosje is een echt meisje-meisje en ik was vroeger meer een tomboy. Meer van boomklimmen dan van de prinsessenjurken. Daarom onder andere is het toch een leuke, afwisselende uitdaging om haar zo goed mogelijk en meisjesachtig neer te zetten.”

Hoe zien je kleedkamerrituelen eruit, ook vanwege die mooie, grote jurk bijvoorbeeld?

Sita: “Ik poets altijd mijn tanden! Ik probeer heel veel te drinken, zoals thee. Soms schiet dat er wel bij in, maar het is natuurlijk goed voor je stem. Het moment van opmaken en zender plakken vind ik fijn omdat dat vanzelf een rustmomentje wordt.”

“Ik probeer zo georganiseerd mogelijk te zijn zowel in de kleedkamer als achter het toneel, waar ik mijn spulletjes klaarleg voor tijdens de voorstelling. Tegelijkertijd sta ik erom bekend dat ik ook een puinhoop kan maken van een kleedkamer. Maar ik maak er nou eenmaal graag mijn eigen plekje van, dus neem ik daar de tijd en ruimte voor. Heerlijk!”

Welke reacties zijn je het meest bijgebleven over de voorstelling?

Sita: “Vaak zijn dat de reacties van de kinderen bij de meet and greet na afloop. Kinderen die je een knuffel komen geven of juist helemaal sprakeloos zijn zodra ze dichterbij je in de buurt komen. Vol verwachting hebben ze dan in de rij gestaan en dan opeens durven ze minder goed… Die verwondering is eigenlijk al complimenteus genoeg. Het contact dat er na afloop is, is fijn.”

“Wat misschien leuk is om te vertellen, is dat er al een aantal K-otic-kindjes zijn komen kijken. Bart en Bouchra hebben met hun kleintjes in de zaal gezeten tijdens de voorstelling. Ook zijn er ouders die vroeger fan waren van de band die nu hun kinderen kennis laten maken met mij door ze mee te nemen naar de musical. Bijzonder hé?”

Wat zou je het publiek nog willen meegeven voor ze naar Doornroosje De Musical komen?

Sita: “Het is voor de hele familie een lekker dagje uit. Opa’s en oma’s, ouders, iedereen kan ervan genieten. Kom allemaal kijken en vergeet je niet te verkleden. Je bent nooit te oud voor sprookjes. Laat je meevoeren door het sprookjesavontuur!”

'Doornroosje De Musical' gemist in Zwolle? Geen zorgen! De voorstelling staat onder andere ook in Barneveld en Den Helder. Klik hier voor de hele speellijst met alle locaties en data.

Tekst: Sanne ter Heide

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

De Alex Klaasen Revue - revue 2.0, show, musical, cabaret

De Alex Klaasen Revue

revue 2.0, show, musical, cabaret
di 16 nov
18.45
21.15

informatie Meer info

La Traviata | première - Nederlandse Reisopera i.s.m. Zwolse theaters

La Traviata | première

Nederlandse Reisopera i.s.m. Zwolse theaters
5 & 7 nov

informatie Meer info

Paw Patrol 2+

Paw Patrol 2+

wo 5 jan
10.30
13.30

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Bingewatchen in het theater

Bingewatchen in het theater

kalender wo 29 september 2021

informatie Lees meer

Algemene nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon en Theater De Spiegel
Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur

Koop uw kaarten via www.zwolsetheaters.nl
of via de app van Ticketmatic in de

Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten kopen)

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 19.00 uur)