Internationale Muziekdag

Muziekvoorstellingen in oktober

kalender ma 1 oktober

Vandaag, 1 oktober, is het Internationale Muziekdag en daarom zetten we alle muziekvoorstellingen van de maand oktober voor u op een rijtje! 

Zaterdag 6 oktober: Hello Cello Dag
Op deze speciale dag zullen jonge cellisten, toptalenten, studenten, musici van (amateur)orkesten en muziekliefhebbers genieten van Bach & Breakfast, een try-out van de familievoorstelling Cellokrijgers van Cello Octet Amsterdam, masterclasses, workshops en concerten van onder andere het Hello Cello Orkest.

Zaterdag 6 oktober: Damien Jurado
Een singer-songwriter afkomstig uit Seattle; dé stad van Sub Pop. Jurado is een ware meester in het gebruiken van samples die hij elders opneemt en met het experimenteren met verschillende bandopnames.

Zondag 7 oktober: Koffie & Klassiek op zondag: Dutch Classical Talent Tour | Rik Kuppen
Rik Kuppen verenigt twee grote liefdes: Oost-Europese muziek en poëzie. In het programma zal poëzie samen met muziek elkaar op bijzondere wijze aanvullen en afwisselen. Rik Kuppen werkt samen met dichter Myrte Leffring.

Dinsdag 9 oktober: Iris Hond
Deze eigenzinnige pianiste brengt een boeiende en ontroerende vertelling over het leven van een opmerkelijke vrouw, die kracht, hoop en liefde put uit muziek. Iris speelt geregeld voor zieken, psychiatrische patiënten, vluchtelingen, daklozen en gevangenen. Met haar bezielde spel weet ze hen voor even boven hun dagelijks leven uit te tillen.

Donderdag 11 t/m zaterdag 13 oktober: Edwin Evers Band
Na een jaar in het land op diverse festivals gespeeld te hebben, zoeken ze de warmte van de theaters op met een compleet nieuwe theatershow. Met de vertolkingen van liedjes van hun eigen muzikale helden, beleeft u een swingende avond.

Zondag 14 oktober: Amsterdam Sinfonietta met Liza Ferschtman
Liza Ferschtman speelt al jaren alle meesterwerken uit de rijke Russische muziekliteratuur, behalve de fysiek en emotioneel zware vioolsonate van Sjostakovitsj. Tot nu. Door haar talent wordt ze beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd.

Maandag 15 oktober: Paul Carrack
Naast een succesvolle solocarrière heeft deze Britse singer-songwriter ook bekendheid gegenereerd als bandlid van Mike & The Mechanics en door zijn vele samenwerkingen met onder meer The Eagles, Elton John, The Smiths, Roxy Music en Eric Clapton.

Vrijdag 19 oktober: Sandra van Nieuwland
Het nummer ‘Human Alien’ van Sandra’s nieuwe album vormt de basis van deze muzikale show. Naast haar uitgebreide repertoire van prachtige nummers kunt u veel nieuwe songs en sferen verwachten. Zowel ruimtelijk als intiem brengt ze verhalen tot leven met haar muziek. 

Vrijdag 26 oktober: Bovenste Knoopje Open
Samen met een band en pingpongtafel stuitert dit duo langs de theaters. Zij streven naar een ontwapenende ontmoeting met het publiek. Verwacht licht absurdistische sketches, openhartige verhalen, snelle schakels, muziek, poëzie en vooral de bravoure en het plezier van twee jongemannen met hun 3-koppige band van multi-instrumentalisten.

Zondag 28 oktober: De Radiodagen
Een opmerkelijk energiek en vrolijk programma voor iedereen die van Nederlandse muziek houdt. Samengesteld uit liedjes van Louis Davids tot Doe Maar, uiteraard in een hedendaags jasje gestoken. Dit alles wordt op een cabareteske manier gepresenteerd en uitgevoerd door de getalenteerde spelers van het Ensemble Anjelier.

Zaterdag 27 oktober: Percossa – BAM!
Percossa maakt muziek en theater met traditionele instrumenten van over de hele wereld, maar dit keer ook met alles wat het publiek aan huis-tuin-en-keukenspullen meeneemt. Daag de beste slagwerkgroep van 2017 uit en zorg er samen voor dat het dak eraf gaat!

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Journey Through Blackgospel

Journey Through Blackgospel

8 t/m 9 mrt

informatie Meer info

Hans Croiset en Elsie de Brauw | Theater Rotterdam - Heisenberg

Hans Croiset en Elsie de Brauw | Theater Rotterdam

Heisenberg
wo 27 feb 20.00 uur

informatie Meer info

Woest 4+ - SALLY Dansgezelschap Maastricht

Woest 4+

SALLY Dansgezelschap Maastricht
do 21 feb 14.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

“Nog groter, professioneler en internationaler”

“Nog groter, professioneler en internationaler”

Producent Richard Schoonhoven over zijn tweede Journey Through Blackgospel

kalender vr 25 januari 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op