Jacqueline Govaerts over: Zo Zit Dat Dus

Nu kan ik eindelijk mijn eigen verhaal vertellen’

kalender wo 4 november

Jacqueline Govaert, de singer/songwriter die haar grote doorbraak maakte als frontvrouw van de pop-/rockband Krezip, staat met haar show ‘Zo zit dat dus’ in het theater. Solo, ontwapenend, met de nodige zelfspot en veel humor neemt zij de bezoekers, door middel van haar liedjes en verhalen, mee langs de markeerpunten in haar leven. Op zondag 22 november is Jacqueline met dit programma te zien in Schouwburg Odeon. Klik hier voor kaarten.

‘Ik heb door de jaren heen al heel veel interviews gegeven, maar zo’n gesprek wordt altijd door een ander geleid. Met deze show kan ik ook een keer mijn eigen verhaal vertellen; dit keer heb ík de regie in handen’, licht Govaert haar beweegredenen voor de theatershow toe. ‘En ja, inderdaad, daarbij stel ik me wel kwetsbaar op, maar de mensen geven me er ook heel veel voor terug. De interactie met het publiek is in een theater natuurlijk heel anders dan bij een festival, maar toch voel ik op zo’n avond wel wat voor uitwerking mijn liedjes hebben. En af en toe hoor ik dan ineens wat gesnif uit de zaal komen, dan merk ik wat mijn teksten doen met mensen. Top!’

Krezip
Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in het leven van Govaert. Haar blokfluit was, zoals ze het zelf omschrijft, ‘haar eerste grote liefde’, gevolgd door een piano die zij tot haar grote verrassing voor haar tiende verjaardag kreeg. Al heel jong leerde ze haar gevoelens en emoties te verwoorden in liedjes. ‘Ze gingen over alles wat me bezighield, zoals onze hond, kerstmis en mijn eerste vakantieliefde en het liefdesverdriet wat daarop volgde.’ De in Tilburg geboren zangeres vertelt onderhoudend over haar zoektocht naar een eigen stijl en wisselt haar verhalen af met songs uit haar muzikale carrière én liedjes die daar grote invloed op hadden. ‘Ik was een jaar of 14 en hoorde van mijn klasgenoten over Pinkpop dat dat weekend uitgezonden zou worden op tv. Iedereen ging ernaar kijken en uiteraard wilde ik het ook zien. Daar zag en hoorde ik voor het eerst K’s Choice zingen, een zangeres in jongenskleren. Ze had een hese stem en ik wist meteen dat dit de muziek was die bij mij paste. Dit wilde ik ook!’

De muzische afdeling van het Koning Willem II college in Tilburg waar Govaert op zat, was in 1997 de bakermat voor Krezip, maar de band brak pas echt door in 2000 na een optreden op Pinkpop met het liedje ‘I would stay’. ‘Het was aan het eind van mijn eerste jaar op de Rockacademie. Ik was net 18. Alles veranderde vanaf dat moment, een totaal gekkenhuis. We hebben twaalf prachtige jaren gehad met de band.’

Puur en ontwapenend
Bekende en minder bekende liedjes, zowel uit Govaerts tijd met Krezip als uit haar soloperiode vanaf 2009, passeren de revue, zo nu en dan vocaal ondersteund door achtergrondzangeressen Denise van Donselaar en Lotte Zekhuis. Zichzelf begeleidend op haar piano, gitaar of elektrische piano, lijkt Govaert het publiek af en toe even helemaal te vergeten. Vol passie, vaak met haar ogen dicht en met zuivere stem, zingt ze over de markeerpunten in haar leven zoals het plotseling overlijden van haar schoonvader, de onvoorwaardelijke liefde voor haar vriend en gebeurtenissen in het leven van dierbare vrienden. Het 18-jarige meisje dat op het podium van Pinkpop stond is uitgegroeid tot een volwassen vrouw van 33. Haar muziek is met haar mee ontwikkeld, maar heeft aan puurheid niets ingeboet en blijkt ook op de planken in het theater, mede door de combinatie met Govaerts onderhoudende manier van vertellen, van begin tot eind meer dan de moeite waard.

Auteur: Monique Bons / H.C.

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

No Joke 14+ | première - TEN Producties

No Joke 14+ | première

TEN Producties
zo 26 mei 20.00 uur

informatie Meer info

'T Schaep met de 5 Pooten

'T Schaep met de 5 Pooten

28 t/m 30 nov

informatie Meer info

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019 - met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019

met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.
22 t/m 23 mei

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

28 mei in Schouwburg Odeon

kalender di 30 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op