Interview met Erik Olsman

Aanvoerder contrabas bij het Orkest van het Oosten

kalender do 17 mei

Wij interviewden Zwollenaar Erik Olsman die sinds 2010 in dienst is bij het Orkest van het Oosten als aanvoerder contrabas.

“Theater de Spiegel heeft een bijzondere zaal, met een transparante klank. Bijzonder is dat het orkest zo dicht op het publiek zit. Zo komt het geluid snel terug bij de orkestleden, dat is fijn spelen. Daarnaast vind ik het een unieke zaal met mooie foyers. Een goede ontmoetingsplek met een prettige atmosfeer. Concertbezoekers blijven daardoor langer hangen.”

Hij loopt meestal na het concert nog even door de foyer om met de bezoekers te praten en om de vrienden van Orkest van het Oosten te ontmoeten. “Het publiek in Zwolle vind ik leuk en geïnteresseerd. De samenstelling van de bezoekers is verandert door de jaren heen. Er zijn meer jongere bezoekers aanwezig. Je merkt dat Zwolle als stad groeit en ontwikkeld, dat zie ik terug in het publiek.”

“Het mooie van een concert is vooral om elkaar te ontmoeten tijdens een klassiek concert, samen genieten is nog mooier!”

Erik heeft veel mooie herinneringen aan Theater de Spiegel: “Optreden met Arthur en Lucas Jussen is wel een van de mooiste herinneringen, ik heb hier zelf ontzettend van genoten. De avond was een prachtige combinatie van een goede sfeer en een volle zaal. Het is zo mooi om te zien wat er dan gebeurt in de zaal en wat de muziek met mensen doet. Een andere mooie herinnering, niet in Theater de Spiegel, maar er vlakbij: het Stadsfestival vorig jaar. Het is mooi om te zien dat door een idee vanuit Theater de Spiegel mensen elkaar ontmoeten, er iets moois ontstaat en de relatie zich verder ontwikkeld. Zo komen wij aankomend seizoen op 16 mei 2019 terug met Steef de Jong met de voorstelling Klassiek met karton.”

Waar hij het meest naar uitkijkt aankomende seizoen? “Daphnis et Chloé, suite nr. 1 en 2 (zondag 2 december in Theater de Spiegel). Dirigent Ed Spanjaard is erg goed met Franse muziek. Dit stuk is hem op het lijf geschreven, Ed kan bij dit stuk een fluwelen klank uit het orkest halen. Dat maakt het stuk heel anders dan dat wij afgelopen seizoen hebben gespeeld”.

 


diagonale streep Uitgelicht

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi - Anti-sprookje voor volwassenen

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi

Anti-sprookje voor volwassenen
wo 10 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Amadeus - De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY

Amadeus

De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
12 t/m 13 nov

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Merkel

Electro-opera Merkel

Een ongrijpbaar personage in haar eigen electro-opera

kalender ma 18 maart 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op