Vijf vragen aan de drummer van The Stones Band

kalender vr 30 oktober

The Stones is een band die wordt gezien als het beste eerbetoon aan The Rolling Stones, heeft een grote tournee door Nederland. Op donderdag 3 december in Schouwburg Odeon. We hebben een gesprek met James Jordan, de jongste telg bij The Stones en drummer van de band. James, waarom ben je bij deze band gegaan?

“Dat heeft meerdere redenen.  Ik drumde al tijden als ‘Ringo’ bij verschillende Beatles Tributes. Nu ik dit zeg, ik deed dat al twaalf jaar. Het was dus tijd voor verandering. En wat is er dan makkelijker dan in de band van mijn broer Richard te gaan spelen? Ik heb vroeger, thuis  en toen we muziek studeerden aan het conservatorium, altijd super fijn met hem gespeeld. Het was een beetje als thuiskomen.”

Wat is er zo fascinerend om te spelen in deze band?
“Vergis je niet, alle bandleden zijn zeer getalenteerd. We voelen elkaar waanzinnig aan als we op het podium staan en blijven daarna ook graag nog napraten. Veel zien een band echt als een ‘job’ en gaan snel na het optreden naar huis. Wij niet. Het is ons leven en als het publiek wil dat we doorgaan, dan gaan we door. Dat was ook wel wennen voor onze Nederlandse producent die aan het begin de hele tijd zei dat het toch wat korter moest!”

Benjamin schuift aan bij het gesprek. De zanger en voortrekker van de band ziet eruit als Mick Jagger. Sterker nog, hij klinkt ook als Mick Jagger.

Dag Benjamin, ben jij de oprichter van deze tribute?
“Ja, ik ben inderdaad een van de oprichters. Samen met de bassist, Steve Bircumshaw. We probeerden wat Stones nummers en tot mijn verbazing klonk ik wel heel erg als Mick, daarom dus zijn we toen verder gegaan. Dit is nu ongeveer negen jaar geleden en we zijn gegroeid tot wat in Engeland gezien wordt als de beste Tribute van The Rolling Stones. Best een eer!”

Wat vinden jullie de mooiste song van The Rolling Stones in de show en waarom?
James haakt enthousiast in:  “De meest opwindende song vind ik echt ‘Start me up’. Op het moment dat we dat spelen heeft het publiek gezien hoe het echt met The Rolling Stones is gegaan en willen ze lekker dansen en genieten. Het is een lied dat alles wat losser maakt. Nou ja, niet per se overal, want het mooie van het Nederlandse publiek is dat elke plek toch wel anders is. Soms zijn ze heel gereserveerd en op andere plekken gaat vanaf het begin het dak eraf.”

Ben? 
“Eigenlijk zijn alle songs van The Rolling Stones wel goed, maar ‘Jumping Jack Flash’ is echt wel mijn favoriet. Wat een fijn nummer is dat! Ik vind het elke dag weer fijn om dat nummer te zingen en te spelen. Het Nederlandse publiek is ook echt geweldig. Ik zou willen dat ze nog meer komen, want het publiek ziet dat we ze een te gekke avond bezorgen.”
James beaamt dat. “Op elke plek voelen we dat er veel waardering is voor wat we doen. En welke dag van de week het ook is, op een gegeven moment gaan Nederlanders echt los en dat is super om te zien. We voelen ons enorm welkom en sommige leden van onze band zouden hier best met pensioen willen gaan. Jullie zijn zo relaxed, heel fijn om te merken.

En dan kom ik gelijk bij mijn laatste punt, want mijn all time favorite song is ook van The Rolling Stones. Brown Sugar is zo’n tof nummer, zowel om te spelen als om te zingen. Als dan ook het publiek meezingt, man, dan dank je de wereld.”

 

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi - Anti-sprookje voor volwassenen

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi

Anti-sprookje voor volwassenen
wo 10 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Amadeus - De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY

Amadeus

De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
12 t/m 13 nov

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Merkel

Electro-opera Merkel

Een ongrijpbaar personage in haar eigen electro-opera

kalender ma 18 maart 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op