Interview zusjes Pedano

Maria & Anuschka Pedano soleren bij Ciconia Consort

kalender do 23 januari

Op zondag 1 maart a.s. is in Schouwburg Odeon in Zwolle het ochtendconcert Der blaue Engel, Berlijn & Parijs in het interbellum te zien van het Haagse strijkorkest Ciconia Consort. Aanvang van Der blaue Engel is om 11.30 uur.  Het orkest speelt werken van componisten die furore maakten tussen de beide wereldoorlogen in Berlijn en Parijs.  Solisten zijn de jonge talenten Maria Pedano (zang) en Anuschka Pedano (altviool), bekend van onder andere Superkids en Podium Witteman.

‘Klassieke zusjes’ dromen van een optreden in Buenos Aires

Ondanks hun jonge leeftijd, Maria (17) en Anuschka is (19), hebben de zusjes al een carrière  opgebouwd waar menig musicus van kan dromen.  Violiste Anuschka begon op 9-jarige leeftijd op altviool toen zij een CD kreeg van Janine Jansen. Vooral van de Romance van Max Bruch kreeg zij geen genoeg. Dit nummer is volgens Maria wel honderden keren te horen geweest in huize Pedano in Zoetermeer. In 2015 won Anuschka het prestigieuze Britten Altvioolconcours en daarna reeg zij de klassieke prijzen aaneen zoals wielrenner Mathieu van der Poel dat doet op de fiets. Inmiddels maakt Anuschka deel uit van het internationale strijkersorkest LGT Young Soloists

Maria werd op jonge leeftijd verliefd op de hobo maar beschikt ook over een dubbeltalent. Dag en nacht zong  zij. Op 13-jarige leeftijd verbijsterde zij televisiekijkend Nederland toen zij in het programma Superkids naast het spelen van hobo ook Don’t cry for me Argentina zong en enkele maanden later won zij het Concours de la Chanson Alliance Français tussen louter en alleen volwassenen. Eerder had zij al het Prinses Christina Junior Concours gewonnen. Daarna ging het hard met beide zusjes, internationale optredens volgden en meerdere malen waren zij te zien in het populaire televisieprogramma Podium Witteman.

Voor het eerst in het Duits
Maria kijkt enorm uit naar het optreden in Zwolle, waar zij onder andere een gedeelte uit Die Dreigroschenoper gaat zingen van Kurt Weill.  ‘’Het is voor het eerst dat ik in het Duits zing! Ik zing vooral heel veel en graag in het Frans, maar daarom is het juist leuk om ook in het Duits te zingen dit keer. Het zit ook een beetje in ons bloed. Mijn moeders familie was een Duitstalige familie uit Letland, gevlucht voor het Stalin-regime’’.

Oma is belangrijk
Maria en Anuschka denken dat hun talent voortkomt uit de mix van de genen in hun familie. De Pedano’s hebben onder andere Argentijns, Italiaans, Spaans, Lets, Russisch en Nederlands bloed in hun aderen vloeien. Tel daarbij op de enorme liefde voor muziek die zij van hun ouders en vooral van hun oma hebben meegekregen.  Al op jonge leeftijd werden de zusjes meegenomen naar klassieke concerten maar zij bezochten ook tangovoorstellingen en musicals. "Onze oma vertelde hele mooie verhalen bij de klassieke concerten, die we bezochten en het heeft ons denk ik heel erg geïnspireerd om zelf muziek te maken en met de muziek een verhaal te kunnen vertellen."

Op naar Buenos Aires
Op de vraag waar Maria en Anuschka nu nog van dromen beginnen beiden te lachen. "Onze grootste droom is om ons hele leven lang muziek te mogen maken. En natuurlijk zouden we heel graag in alle mooie concertzalen van de wereld willen spelen. Met op nummer 1 het Teatro Colón in Buenos Aires, in zo’n prachtige zaal willen we echt eens een keer op het podium staan." Dat gaat ze zeker lukken, deze meiden uit Zoetermeer. Maar op 1 maart 2020 zijn ze nog te zien in Zwolle, samen met Ciconia Consort.

Eigenzinnig klassiek
Ciconia Consort bestaat sinds het concertseizoen 2012/2013 en staat onder leiding van Dick van Gasteren. Het professionele orkest speurt regelmatig naar onbekende meesterwerken en brengt deze vaak voor het eerst op de Nederlandse concertpodia. Ciconia Consort heeft de afgelopen zeven jaar naam gemaakt met spraakmakende concerten. In december 2018 bracht het orkest haar eerste CD uit: French Music for String Orchestra die zeer lovend door de (inter)nationale pers en publiek is ontvangen. Naast zijn dirigentschap voor Ciconia Consort is Dick van Gasteren de vaste gastdirigent voor het fameuze Orquesta Simón Bolivar uit Venezuela. Concertmeester Emmy Storms ontving in 2019 de Amsterdamse GrachtenfestivalPrijs.

Op het programma Der blaue Engel staan werken van o.a. Korngold, Milhaud en Kurt Weill en liederen van Edith Piaf. Informatie over het programma is te vinden op www.ciconiaconsort.nl.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Remember My Name | Double bill - De Amazones & AQUEERIUS

Remember My Name | Double bill

De Amazones & AQUEERIUS
ma 9 okt 20.30 uur

informatie Meer info

Introdans | Fall - Akram Khan en Sidi Larbi Cherkaoui

Introdans | Fall

Akram Khan en Sidi Larbi Cherkaoui
za 28 okt 20.00 uur

informatie Meer info

Bert Visscher - Dat zie je een ander niet doen | reprise

Bert Visscher

Dat zie je een ander niet doen | reprise
19 t/m 20 dec

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Verbouwing Café Foyé in Schouwburg Odeon afgerond

Verbouwing Café Foyé in Schouwburg Odeon afgerond

Café Foyé geeft restaurantgast meer ruimte en rust

kalender do 14 september 2023

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden word van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.