Interview met Pim van Alten – De Dikke Controleur in Thomas de Stoomlocomotief

kalender do 11 februari

1. Thomas de Stoomlocomotief is al meer dan 70 jaar één van de meest geliefde treinen in de wereld. Was je al bekend met Thomas de Stoomlocomotief voordat je de rol van De Dikke Controleur ging spelen in de Musical?
Een klein beetje, mijn neefje was een groot fan, toen hij nog wat jonger was. Op vakantie in Frankrijk riep hij steeds: “Thomas Trein, Thomas Trein”. Dit betekende dat hij de dvd van Thomas de Stoomlocomotief wilde kijken. Ik had toen nog geen idee wat Thomas de Stoomlocomotief was, maar dat is nu helemaal goed gekomen.

2. Je speelt nu de rol van De Dikke Controleur, wat maakt het leuk om deze rol te spelen?
De Dikke Controleur denkt dat hij alles kan regelen en besturen, zodat er nooit iets fout kan gaan. Maar natuurlijk gaat het dan juist fout. Dat is erg leuk om te spelen.

3. Heeft de rol van De Dikke Controleur nog overeenkomsten met je eigen karakter?
Ik ben zelf een beetje een flierefluiter, De Dikke Controleur heeft graag de controle. Dit betekent dat ik flink moet acteren om de rol goed neer te zetten, maar dat maakt het juist ontzettend leuk.

4. Wat is je favoriete scène in de musical - Thomas en het Circus?
De leukste scéne voor mij is dat Fluffy de Clown, die gespeeld wordt door Mitch Blauw, zich achter mijn rug aan het verstoppen is. Dan hoor je alle kinderen in de zaal roepen: “Achter je, Achter je”. Hoe dit afloopt houdt ik voor mijzelf, maar grappig is het zeker.

5. Thomas de Stoomlocomotief is voor de jongste theaterbezoekers vanaf 2 jaar, is de musical ook geschikt voor oudere kinderen?
De musical is ook geschikt voor oudere kinderen. De jongere kinderen zullen meer kijken naar de geweldige levensgrote treinen die er op het toneel staan en de liedjes die gezongen worden. De wat oudere kinderen zullen meer mee gaan in het verhaallijn. Soms is deze grappig en soms is het spannend. Tijdens de Meet & Greet na afloop van de voorstelling heb ik al veel ouders gehoord dat hun kind eigenlijk al te oud is maar het hele verhaal van a tot z heeft meegedaan en er volop van heeft genoten.

6. Wat maakt de familiemusical Thomas de Stoomlocomotief anders dan andere familiemusicals?
Wat heel erg leuk is in de musical is dat er vier echte, levensgrote treinen op het podium staan, waarvan er zelfs twee over het podium heen rijden. Je hoort ook echt de mensen in de zaal “wauw” zeggen als de treinen op komen. Dit maakt Thomas de Stoomlocomotief levend voor alle mensen in de zaal.

7. Met welke beleving lopen de bezoekers de zaal uit, nadat zij een voorstelling van Thomas de Stoomlocomotief hebben bezocht?
Na afloop van elke voorstelling hebben wij een Meet & Greet in de foyer van het theater. Bezoekers kunnen dan nog met alle acteurs op de foto. Je ziet dan de kinderen allemaal met rode wangen met je op de foto gaan vol enthousiasme. Naast de kinderen zie je enthousiaste ouders en opa’s en oma’s die met hun (klein) kinderen mee op de foto gaan en er vol van hebben genoten. Dit is altijd één van de leukste momenten van de voorstelling. En dan nog te bedenken dat wij tot 26 juni door het hele land reizen met deze vrolijke musical.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

't Schaep met de 5 Pooten - naar de oorspronkelijke televisieserie van Eli Asser en Harry Bannink

't Schaep met de 5 Pooten

naar de oorspronkelijke televisieserie van Eli Asser en Harry Bannink
28 t/m 30 nov

informatie Meer info

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019 - met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019

met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.
22 t/m 23 mei

informatie Meer info

De wereld volgens John - Het Nationale Theater

De wereld volgens John

Het Nationale Theater
di 28 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Puber! Neem je vader, moeder, tante, opa gratis mee naar No Joke!

Puber! Neem je vader, moeder, tante, opa gratis mee naar No Joke!

Zondag 26 mei om 20.00 uur gaat No Joke in premiere

kalender di 21 mei 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op