'Twee volwassen vrouwen veranderen in meisjes als het sprookjesfestival ter sprake komt'

kalender di 17 november

Volledig uit zichzelf duiken Karen White en Angelique van der Zweerde de kast met sprookjeskostuums in. Een afspraak voor een interview over het Sprookjesfestival is binnen tien seconden veranderd in een verkleedpartij. “Of hoefden we ons niet te verkleden voor de foto?”, vraagt Karen. Nee, dat hoefde niet. Maar als je wilt mag het wel.

Wat is dat toch dat programmeur Karen White en evenementenbegeleidster Angelique van der Zweerde kleine meisjes worden als het onderwerp Sprookjesfestival wordt aangesneden? “In sprookjes moet je willen geloven, ze moeten worden verteld.” Karen wil maar wat graag in sprookjes geloven. En ze wil ze ook graag vertellen/laten zien. Een van de redenen waarom ze bij Zwolse theaters werkt. “Het is toch lekker om je fantasie de vrije loop te laten en weer kind te zijn?”, oppert Angelique. Zij maakt de kostuums voor de medewerkers van het festival. “Sprookjes herinneren aan vroeger en trouwens; Er is toch niks mooiers dan ’en ze leefden nog lang en gelukkig’”. Karen lacht. “Was dat maar waar.” Ze vervolgt. “Mijn vader vertelde vroeger altijd over de wolf en de zeven geitjes. Met dat kleine geitje in de klok.” In haar gedachten is Karen alweer terug in haar jeugdjaren.

Het interview wordt gehouden boven bij Odeon. Het is oktober en Angelique is druk met het naaien van een gelaarsde kat-kostuum. Over een gemiddeld kostuum doet ze een dag. Er gaan flink wat uurtjes inzitten. Ze doet het met liefde. Karen boekt de voorstellingen en regelt de randprogrammering. “Sprookjes zijn voor groot en klein, maar het gaat ook van groot naar klein. In Odeon heb je veel kleine intieme vertellingen en in De Spiegel staan de grote sprookjesmusicals. Dat kan met sprookjes.” De dames genieten nu al bij de gedachte aan straks. “Er is echt niks mooier dan al die kaboutertjes en prinsesjes rond te zien lopen. Daar doen we het voor”, aldus Angelique. “En het zijn misschien wel de gezelligste dagen van het jaar. We doen het echt met zijn allen. Het is knoerthard werken, maar je doet het voor het enthousiasme dat je terugkrijgt.”, weet Karen na zeven edities.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019 - met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019

met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.
22 t/m 23 mei

informatie Meer info

No Joke 14+ | première - TEN Producties

No Joke 14+ | première

TEN Producties
zo 26 mei 20.00 uur

informatie Meer info

'T Schaep met de 5 Pooten

'T Schaep met de 5 Pooten

28 t/m 30 nov

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

28 mei in Schouwburg Odeon

kalender di 30 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op