Multitalent Kasper van Kooten is dol op Zwolle

Isis, CRM-Marketeer bij Zwolse theaters, vertelt over haar ervaring bij Kasper

kalender di 14 maart

Ooit zag ik Kasper van Kooten al eens optreden met zijn band in Hedon. Ook ken ik hem natuurlijk als acteur in de comedy All Stars en nog langer geleden de grappige jeugdserie Toscane. Mijn ouders, broer, zus en ik gaan bovendien al jaren graag naar zijn cabaretshows, en zo zaten wij afgelopen vrijdag gezellig in Deventer in de Schouwburg bij zijn show Van Kooten en de Beat. Ik heb me uitstekend vermaakt bij deze verrassende voorstelling, die je over een kleine maand hier kunt zien.

Dat Kasper een multitalent is, wist ik dus al. Maar in deze voorstelling ontdek je dat je Kasper ongemerkt nóg veel vaker gehoord hebt dan je denkt, zowel in muziek als… spoilers ga ik niet geven natuurlijk. Kasper van Kooten is een fantastisch verteller, hij neemt je mee door zijn leven aan de hand van zijn grote jongensdroom: drummer worden. Toen hij als kind Jantje P, de drummer van Doe Maar ontmoette, hoopte hij vurig dat hij net als hem ooit kon drummen voor een vol Ahoy. Zou die droom uitkomen? En... hoe zou dat dan zijn?

De jonge Kasper ging er vol voor om door te breken met zijn bandje, dat het muzikaal gezien zeker niet slecht deed. In de voorstelling vertelt hij vol humor en zelfspot hoe hij zijn medebandleden tot waanzin kon drijven met zijn blinde ambitie. Via foto’s en geluidsfragmenten neemt hij je mee terug in de tijd.

Als echte drummer kan Kasper ook improviseren en associëren, hij zegt altijd iets over de plaats waar hij speelt. En natuurlijk wordt er ook flink gedrumd, onder begeleiding van gitarist Frank Stukker.

Na afloop van de voorstelling vroeg ik Kasper of hij al zin heeft in zijn optreden in Zwolle volgende maand, en dat heeft hij zeker! Bij Zwolle denkt hij natuurlijk aan Zwolle zonder dollen, het bekende lied van zijn vader, maar hij denkt ook aan zijn muzikale vriend Bertolf met wie hij in Zwolle een album opnam. En hij herinnert zich nog levendig een optreden, lang geleden in ons Papenstraattheater. Hier deed hij een try-out voor een cabaretvoorstelling, hij zat er goed in en vertelde vol vuur zijn verhalen, toen een vrouw uit het publiek opstond en wegliep met de woorden 'Het zou korter duren!'

Kasper belooft dat de voorstelling ook dit keer zeker niet korter zal duren. Dus maak wat tijd vrij op zondag 12 april en zorg dat je er bij bent! Kasper kijkt er naar uit.

 Tekst: Isis Knuvers, CRM-Marketeer

Neem ook eens een kijkje bij: Kasper van Kooten.


diagonale streep Uitgelicht

NDT 2 - Climb the sky

NDT 2

Climb the sky
wo 19 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Yara's wedding - NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni) en Schauspiel Hannover

Yara's wedding

NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni) en Schauspiel Hannover
do 1 jun 20.00 uur

informatie Meer info

Juf Roos gaat op avontuur 2+

Juf Roos gaat op avontuur 2+

zo 30 apr
14.00
16.00

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Vanaf 3 april Pin Only

Vanaf 3 april Pin-Only bij Zwolse theaters

In Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel

kalender do 30 maart 2023

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden word van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.