Landstede studenten exposeren bij start nieuwe theaterseizoen

kalender ma 8 mei

 De start van het nieuwe theaterseizoen van de Zwolse Theaters wordt ook dit jaar als vanouds omlijst door beelden van studenten Fotografie en Audiovisuele Techniek van Landstede. Het is een bijzondere en gevarieerde expositie. Van lieflijke ‘Tina de Musical’-creaties tot donkere ‘War of the World’-beelden.

 ‘Laat je inspireren door het nieuwe theaterseizoen van de Zwolse theaters en maak er beeld bij’. Ook dit jaar kregen de tweedejaars studenten Fotografie en Audiovisuele Techniek de inspirerende carte blanche-opdracht om de start van de kaartverkoop van de Zwolse Theaters met beeldmateriaal te omlijsten. Drie van de 25 studenten kozen ervoor om een filmpje te maken. De anderen zetten hun creativiteit in om een aansprekende foto of fotobewerking te creëren.

Zo bleek  de jazzproductie New York Round Midnight een inspiratiebron voor een aantal studenten. Ook de musical My Fair Lady was in trek, evenals Tina de Musical. ‘Life is rough so you gotta be tough’ luidt het citaat op de sobere zwart-wit foto die student Rachel van de Velde creëerde bij de muziekvoorstelling ‘Johnny Cash, American Recordings’ van Def Americans. Verder maakten de mbo’ers beeldmateriaal bij voorstellingen als: ‘In mijn hoofd’, ‘Narnia’, ‘De kleine zeemeermin’ en ‘Shock’.

Landstede bevordert het leren in de praktijk en de samenwerking met externe opdrachtgevers. Op deze manier leren de studenten omgaan met de echte beroepspraktijk en zaken als klantgericht werken en deadlines halen. Deze expositie is daar een ultiem voorbeeld van. Het beeldmateriaal vormt een verzameling van bijzondere, creatieve uitingen van jonge mbo’ers.

De kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen van de Zwolse Theaters start op 17 mei. De mixed media expositie wordt op dinsdag 9 mei om 11.00 uur geopend in de foyer van Schouwburg Odeon aan de Blijmarkt 25 in Zwolle. De pers is van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn. De filmpjes en foto’s zijn beschikbaar voor publicatie, mits de naam van de beeldmaker vermeld wordt. Op verzoek zijn ze in hoge resolutie verkrijgbaar.

Voor meer informatie:

Stefan Lanjouw, docent fotografie en taakhouder organisatie en personeel

Landstede Vormgeving & Entertainment, tel. 06 – 4186 3630

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019 - met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019

met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.
22 t/m 23 mei

informatie Meer info

Orkater - 237 redenen om door te gaan

Orkater

237 redenen om door te gaan
di 21 mei 20.00 uur

informatie Meer info

'T Schaep met de 5 Pooten

'T Schaep met de 5 Pooten

28 t/m 30 nov

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

28 mei in Schouwburg Odeon

kalender di 30 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op