Leerlingen onder de indruk

"geraakt tot in het diepst van de ziel"

kalender di 14 februari

Dramadocent Albert Brouwer besloot zijn leerlingen mee te nemen naar minimaal twee professionele voorstellingen. Samen met zijn leerlingen bezocht hij de de voorstelling 'de Vader'. Dit was niet alleen voor de leraar maar óók voor de dramaleerlingen van Melanchthon de Blesewic in Bleiswijk enorm indrukwekkend.

Graag wil ik reageren op de voorstelling van “De vader” die ik gisteravond zag in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. Ik bezocht de voorstelling met mijn vrouw, mijn schoonmoeder van 83, enkele collega’s  en  7 leerlingen havo 4 die drama hebben gekozen als eindexamenvak. Zij zitten nu in het vierde leerjaar en doen volgend jaar eindexamen. Ik wilde graag dat zij dit jaar minstens 2 professionele voorstellingen zouden bezoeken en had een voorselectie gemaakt van 4: “Jihad”, “Bint”, “De vader” en “Body Language”. Het hele clubje besloot mee te willen naar alle 4 die voorstellingen. Naar de laatste moeten we nog. Maar gisteravond dus De Vader….

En het wonder gebeurde weer. Theater dat zo krachtig is dat je lacht en huilt, geraakt wordt tot in het diepst van je ziel. Een enkele voorstelling die je ziet is echt onvergetelijk, dit is er zo een. Wat een geweldige voorstelling! En dat zeg ik niet alleen (docent drama, 40 jaar actief in het amateurtheater, 60 producties geregisseerd). Ook mijn leerlingen waren diep onder de indruk en we hebben dan ook lang nagepraat. Wat hebben jullie een geweldige prestatie geleverd. Ik heb nergens het gevoel gehad naar acteurs te kijken en helaas gebeurt dat mij te vaak als ik in het theater kom. De ijdelheid druipt er vaak vanaf. Maar nu niet, echte mensen die ons 90 minuten in de ban van het verhaal hielden. Mensen waarvan je de emoties niet alleen geloofde maar je kon ook met ze meevoelen. En dat geldt dus ook voor de 16-jarigen die ik bij mij had. Ze vonden het allemaal indrukwekkend en hebben genoten en bedankten mij uitvoerig voor het feit dat ik hen op deze voorstelling had gewezen. - Albert Brouwer

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

Theatergroep De Jonge Honden | Wie sport, zondigt niet - Theater Na de Dam

Theatergroep De Jonge Honden | Wie sport, zondigt niet

Theater Na de Dam
3 t/m 4 mei

informatie Meer info

Orkater - 237 redenen om door te gaan

Orkater

237 redenen om door te gaan
di 21 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Citizen K., Onze Straat en De Wereld volgens John

kalender wo 3 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op