PRIJZENCIRCUS BIJ PREMIÈRE 'DE KRIJTKRING'

VSCD Oeuvreprijs voor Liesbeth Colthof

kalender wo 10 oktober

PRIJZENCIRCUS BIJ PREMIÈRE DE KRIJTKRING

Afgelopen weekend ontving Liesbeth Colthof uit handen van oud­minister Hedy d'Ancona ­in navolging van o.m. Hans van Manen (2017), Youp van 't Hek (2016) en Joop van den Ende (2011) ­ de VSCD Oeuvreprijs. Liesbeth Coltof is artistiek leider van jeugdtheatergezelschap de Toneelmakerij (voorheen Huis aan de Amstel), alwaar zij met De Krijtkring na maar liefst 29 jaar afzwaait. Met de prijs wordt zij door de Vereniging van Schouwburg en Concertdirecties (VSCD) geëerd voor haar waardevolle en blijvende bijdrage aan de podiumkunsten. Ook nam Coltof – namens alle rijksgesubsidieerde jeugdtheatergezelschappen – de Prijs voor de Kritiek in ontvangst.

"Liesbeth Coltof mag met recht de grande dame van het Nederlandse jeugd­ en jongerentheater worden genoemd. Als regisseur en artistiek leider heeft zij vele urgente verhalen verteld en baanbrekende producties geleid. Keer op keer weet zij met liefde, enthousiasme en vakmanschap haar voorstellingen vorm te geven en ruimte te laten aan jong talent om zich te ontwikkelen. Veel bekende acteurs en regisseurs zijn bij haar gestart. Coltof heeft er mede voor gezorgd dat het jeugdtheater in Nederland verder groeide en ook internationaal zorgde ze ervoor dat Nederland voorop liep in lef, aanpak, originaliteit en actualiteit. Lastige en urgente onderwerpen op het podium schuwde ze niet. Ook zocht ze grensoverschrijdende samenwerkingen met buitenlandse theatermakers en schrijvers uit onder andere Palestina, Rusland en Noorwegen, én met andere disciplines zoals dans, muziek en beeldend theater. De VSCD eert Liesbeth Coltof voor haar tomeloze energie en inzet en de blijvende stempel die zij gedrukt heeft op het jeugdtheater, waar wij haar zeer dankbaar voor zijn."

De VSCD Oeuvreprijs
De VSCD Oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een persoon of instelling die een grote bijdrage aan de podiumkunsten heeft geleverd. De prijswinnaar heeft gedurende zijn carrière of tijd dat de organisatie werkzaam is een ontwikkeling doorgemaakt die gezichtsbepalend is geworden voor de podiumkunsten. Ook na het beëindigen van de loopbaan of werkzaamheden moet de invloed ervan herkenbaar zijn.

Afscheid met Brecht voor kinderen
Liesbeth Coltof neemt afscheid met De Krijtkring (naar Bertolt Brechts Kaukasische Krijtkring). Samen met Frédérique Spigt zet ze de grote zaal op zijn kop met een familievoorstelling met de adem van een popconcert. Frédérique Spigt schreef voor De Krijtkring maar liefst vijftien nieuwe nummers. De Krijtkring is op zondag 14 oktober in Schouwburg Odeon te zien. 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Orkater - 237 redenen om door te gaan

Orkater

237 redenen om door te gaan
di 21 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019 - met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019

met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.
22 t/m 23 mei

informatie Meer info

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Citizen K., Onze Straat en De Wereld volgens John

kalender wo 3 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op