Muziek dichterbij: Opoe's House of Music

kalender do 29 oktober

Jarenlang hebben moeder en zoon de wereld over gereisd, hun liefde voor muziek achterna. Maar opoe is nu 88 en licht dementerend. Dus vatte zoonlief Jan-Erik Barendsen uit Hattem het plan op om de muziek dan maar naar hier te halen. Zo is Opoe’s House of Music ontstaan. Zondag 29 november in Odeon.

“Of het wat kalmer an kan”, krijgt opoe Hiske te horen van haar kleindochter. Opoe woont bij de familie Barendsen, in een eigen vleugeltje van de mooie villa net buiten Hattem. Kleindochter probeert huiswerk te maken. “Dan heeft opoe de dvd van Led Zeppelin wat te hard aan staan. Geweldig toch?”, lacht Jan-Erik om de verstoring van de rust.

Overal zijn Jan-Erik en zijn moeder geweest. Meerdere keren naar de jazz van New Orleans en de blues van Memphis. Natuurlijk naar het muzikale Cuba, naar de tango in Buenos Aires en de Taarab in het Afrikaanse Zanzibar. “New Orleans is echt onze stad geworden. Het is zo fantastisch om met je moeder aan de arm langs die tentjes te gaan. Met opoe de salsatentjes in Havana af is ook geweldig hoor, of dansen met de Massai.” Tot twee jaren geleden was het allemaal geen enkel probleem voor opoe.

Op de laatste reis naar New Orleans gaat het niet goed. “Opoe raakte bezweet, voelde zich naar, maakte misstapjes op straat en had meer van dat soort akkefietjes. Maar ze wilde absoluut niet naar het ziekenhuis in Amerika”, aldus Jan-Erik. “Daar
kom je nooit meer uit”, vult opoe aan. “Die reizen waren allemaal leuk, maar we moesten wel wijs zijn”, is de conclusie van Jan-Erik. Hij besluit om het maar eens rustiger aan te doen met opoe.

Al snel vat Jan-Erik het plan op om de muziek dan maar naar Nederland te halen. Het verhaal van Mozes en de berg. Vrienden haken aan en een stichting wordt opgericht. Zwolse theaters denkt en werkt mee aan de bijzondere avond en muzikanten worden
benaderd. Een ding is al duidelijk. Mocht er iets worden verdiend aan de avond, dan wordt dat geld aangewend om jong muzikaal talent een steuntje in de rug te geven.

Jazzlegende Joe Bowie komt. De man die onder meer met James Brown speelde, een heroïneverslaving overwon en zich keerde tot het boeddhisme, omarmde direct het idee van Jan-Erik. En opoe? Opoe krijgt een speciaal plekje in de zaal. Maar misschien staat ze ook wel gewoon vooraan bij het podium. De liefde voor de muziek houdt haar wel op de been.

Kaartjes voor Opoe's House of Music haal je hier.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Best of Broadway - met Stanley Burleson, Willemijn Verkaik e.a.

Best of Broadway

met Stanley Burleson, Willemijn Verkaik e.a.
wo 29 mei 20.00 uur

informatie Meer info

No Joke 14+ | première - TEN Producties

No Joke 14+ | première

TEN Producties
zo 26 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019 - met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.

Single Camping, de kampeerkomedie van 2019

met Tjitske Reidinga, Peter Blok e.a.
22 t/m 23 mei

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

28 mei in Schouwburg Odeon

kalender di 30 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op