Opvliegers 4 - Trossen Los

De feelgood show voor vrouwen én mannen

kalender ma 7 januari

Onze marketing collega Ilse was op 5 januari aanwezig bij de voorstelling ‘Opvliegers 4 - Trossen Los’ in Theater de Voorveghter te Hardenberg.

Op cruise gaan in de winter, klinkt goed toch? De theaterbezoekers kwamen dansend aan boord met tropische melodieën zoals Love boat op de achtergrond. Terwijl vriendinnengroepjes, moeder-dochter duo’s en (jawel) enkele mannen hun plaatsen opzochten, werd er druk gepraat over het decor: drie luie stoelen, een scheepsdek en een diepblauwe zee met ondergaande zon. Bruut werd het geroezemoes overstemd door een luide scheepstoeter. De voorstelling was begonnen; de trossen gingen los.

Er gebeurde veel en het gebeurde goed. De vier actrices voelden zich comfortabel in hun rol en gaven ook individueel overtuigende optredens. Drie van de vier hebben hun personage vorig jaar voor het eerst gespeeld, toen ze met hun vriendin (zangeres) Lydia op citytrip gingen naar New York. Zij was dit keer echter dubbel geboekt voor een optreden, dus stuurde ze haar niet-zo-identiek-lijkende tweelingzus op cruise als plaatsvervanger. De grootse entree van deze diva zorgde voor een golf van gelach door de zaal die gedurende de avond aanhield.

De hilarische situaties die vrouwen in de overgang meemaken is de rode draad, maar de voorstelling gaat voornamelijk over vriendschap. Datingapps gebruiken, aangeschoten van een stoel vallen, in lingerie over het podium kruipen, losse haarstukken en wax strips op plekken waar ze niet horen; het passeert allemaal de revue. Vier vrouwen, vier levens, talloze problemen, geportretteerd door vier vakvrouwen.

De mimiek van Anouk van Nes, de timing van Sandra Mattie, de vocale kwaliteiten van Joanne Telesford en de opvallende verschijning van nieuwkomer Rian Gerritsen zijn de ingrediënten voor een show van hoogwaardig amusement. Ook serieuze zaken zoals dementerende ouders, een midlife crisis en ouderdom in het algemeen worden op een ontroerende wijze aangestipt. Door de afwisselend humoristische en serieuze scènes vloog de avond voorbij.

Terwijl iedereen de zaal verliet, veegden een aantal vrouwen tranen van uitgelopen mascara weg en waren sommigen nog steeds bezig met het onderdrukken van hun lachstuip. Bij de garderobe neuriede een mannelijke bezoeker het door Rian Gerritsen gezongen liedje Op een ouwe fiets moet je het leren, waarna hem door het garderobepersoneel werd gevraagd of hij van de show had genoten. ‘Omdat ik een man ben bedoel je?’ Het bleef stil. ‘Zeker weten!’ Het neuriën ging door tot op de parkeerplaats.

Op zaterdag 26 januari is 'Opvliegers 4 - Trossen Los' te zien in Theater de Spiegel.

Ilse van Beesten
Afdeling Marketing & Communicatie

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Best of Broadway - met Stanley Burleson, Willemijn Verkaik e.a.

Best of Broadway

met Stanley Burleson, Willemijn Verkaik e.a.
wo 29 mei 20.00 uur

informatie Meer info

No Joke 14+ | première - TEN Producties

No Joke 14+ | première

TEN Producties
zo 26 mei 20.00 uur

informatie Meer info

Orkater - 237 redenen om door te gaan

Orkater

237 redenen om door te gaan
di 21 mei 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

Het Nationale Theater speelt met vuur in ‘De wereld volgens John’

28 mei in Schouwburg Odeon

kalender di 30 april 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op