HET Symfonieorkest heet weer gewoon Orkest van het Oosten

kalender do 19 november

 ENSCHEDE - HET Symfonieorkest heet met onmiddellijke ingang weer het Orkest van het Oosten. Dat heeft interim-directeur Bart van Meijl gezegd aan de vooravond van het debat in de Provinciale Staten. Tijdens dit debat woensdagmiddag wordt er gesproken over de toekomst van het noodlijdende gezelschap en het vernietigende onderzoek van het Bureau Berenschot over het falende beleid van de orkestleiding in de afgelopen jaren.
Met de nieuwe naam is het Overijsselse orkest weer terug bij af. Het gezelschap droeg deze naam tot drie jaar geleden. Gedragen door de nationale ambities van de onlangs afgetreden directeur Harm Mannak en chef-dirigent Jan Willem de Vriend werd de naam toen veranderd in het. Nederlands Symfonieorkest. Na een verloren rechtszaak met het Nederlands. Filharmonisch Orkest uit Amsterdam besloot de orkestleiding daarop verder te gaan als HET Symfonieorkest.

De nieuwe en tevens vertrouwde naam Orkest van het Oosten past volgens Van Meijl bij wat het gezelschap de komende jaren moet en ook wil zijn: het symfonieorkest van en voor Overijssel.

Toekomstbestendig?
Of het orkest, met nieuwe naam, ook daadwerkelijk toekomstbestendig is, zal met name de komende weken moeten blijken. ‘De eerste vraag is: hoe komen we de maand december door? We hebben een uitdaging als het gaat om liquide middelen, zo simpel is het gewoon. Voor zover ik het nu kan overzien, denk ik dat we hier uit gaan komen. Garanties geef ik niet, maar 95 procent zekerheid toch wel. Ik ben hier niet gekomen om het orkest nog voor het nieuwe jaar failliet te laten gaan', aldus Vam Meijl in onze krant van vandaag.

Artikel via De Stentor: http://www.destentor.nl/regio/zwolle/het-symfonieorkest-heet-weer-gewoon-orkest-van-het-oosten-1.5475937

 

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Momix - Opus Cactus

Momix

Opus Cactus
di 6 nov 20.00 uur

informatie Meer info

Mnozil Brass - CIRQUE

Mnozil Brass

CIRQUE
vr 28 sep 20.00 uur

informatie Meer info

Theater Utrecht - Thuislozen

Theater Utrecht

Thuislozen
17 t/m 18 okt

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Ma

Loek Peters voor het eerst alleen op het toneel in Ma

Ma van Hugo Borst

kalender zo 16 september 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op