Première 'Expeditie Eiland'

Frituurmetaforen, luxeproblemen en familieruzies

kalender vr 2 november

Onze marketing collega Ilse was op 28 oktober aanwezig bij de première van Expeditie Eiland in Theater de Meervaart te Amsterdam.

Frituurmetaforen, luxeproblemen en familieruzies staan centraal op een onbewoond eiland ergens in de buurt van Thailand. Drie gezinnen gaan individueel op zoek naar geluk, maar komen zichzelf tegen tijdens het uitvoeren van de meest vreselijke opdrachten en het bedenken van hilarische complotten.

Persoonlijk heb ik erg genoten van de gezellige sfeer op het podium en de enthousiaste cast. Van Ferry Doedens als hysterische Fred Kuipers tot John Buijsman en Lone van Roosendaal als vermakelijke, tikkie ordinaire ras-Rotterdammers. Presentator Ruud Salomons (gespeeld door Joey Schalker) wil zo hoog mogelijke kijkcijfers scoren, terwijl de deelnemers proeven proberen te trotseren die van kwaad tot erger gaan. Wie durft een eenden-embryo eten en weg te spoelen met geitenbloed? Wie durft zijn diepste geheim te vertellen, om in ruil daarvoor tegengif te krijgen tegen het giftige eilandeten? Wie heeft er alles, maar dan ook echt alles voor over om het programma ‘Expeditie Eiland’ te winnen?

Aangezien de musical gebaseerd is op Expeditie Robinson, zijn er veel vergelijkingen op te merken. Van de eilandraad en de eetproef tot de complotjes en de mentale neerwaartse spiraal waar alle deelnemers in terecht komen. Overleven op een eiland is niet makkelijk, zeker niet met dit flamboyante stel mensen. Tekst wordt regelmatig afgewisseld met passende liedjes, met wat mij betreft de solo van Kaylee Peters (Chantal van Stirum-Vinkesteijn in de musical) als hoogtepunt. Als dochter van een egocentrisch echtpaar (plastisch chirurg papa en zweverige positiviteitscoach mama) heeft zij het niet altijd even makkelijk, waardoor je al snel met haar meeleeft.

Met grappen soms net op het randje en personages die geen blad voor de mond nemen, blijf je van begin tot eind geboeid kijken en zal je hoogstwaarschijnlijk zelfs een traantje wegpinken. Scheidingen, opbloeiende liefdes, affaires en gokverslavingen: alles komt aan bod op het tropische eiland waar het met de minuut warmer lijkt te worden. Drie contrasterende families beginnen aan het avontuur van hun leven, maar komen naar verloop van tijd toch nader tot elkaar. Wat volgt, is een zoetsappige twist als slot, die ik uiteraard niet ga verklappen!

Ben je benieuwd naar deze tropische musical? Kom dan op zaterdag 24 of zondag 25 november (dubbele show!) naar Theater de Spiegel. En onthoud; bekijk het met een lach! ;)

Ilse van Beesten
Afdeling Marketing & Communicatie

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Amadeus - De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY

Amadeus

De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
12 t/m 13 nov

informatie Meer info

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi - Anti-sprookje voor volwassenen

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi

Anti-sprookje voor volwassenen
wo 10 apr 20.00 uur

informatie Meer info

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Merkel

Electro-opera Merkel

Een ongrijpbaar personage in haar eigen electro-opera

kalender ma 18 maart 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op