Publieksrecensie Tegenwind "Fladderige humor"

Pien Bos - Zwolle

kalender vr 18 maart

Gezien: Try-out in de Stadsgehoorzaal Kampen op 27-01-16

Ondanks het warme nest waaruit cabaretière Lenette van Dongen komt, is het haar allemaal niet ‘aan komen waaien’ in het leven. In haar nieuwe voorstelling ‘Tegenwind’ zegt ze geen zin meer te hebben in optreden, maar in gesprek te willen. We worden als publiek overstelpt met vragen, waardoor de sfeer wat geknepen wordt. Wanneer ze loslaat, wordt de voorstelling meer ontspannen.

De titel ‘Tegenwind’ is niet helemaal op zijn plaats. Het is meer een voorstelling over thuiskomen. Althans, zo komt het op mij over tijdens deze try-out. Ze is blij met haar verhuizing, haar nieuwe leven. Het lijkt haar voor de wind te gaan. De titel mag daarom meer worden uitgediept, want ik ben de rode draad van het verhaal regelmatig kwijt. Van de hak op de tak springend, zoekt ze naar wat werkt en wat niet. Zo gaat ze van een lied over vriendschap naar tuinieren. Van bucketlist naar fuck-it list. Van yogastudio Plomp (met een docente op crocs), naar een prachtig lied van een immigrant.

Het publiek maakt het niet veel uit. Zij houden van Lenette. Precies zoals ze is, fladderend. Ze lachen, klappen en zingen mee met ‘Doris’ en de evergreen ‘Breng eens een zonnetje…’. Mij lukt dat niet zo goed, ik ben één van de jongere mensen in de zaal. Maar haar imitaties van een steenslijper, de kliko en een gaslampje maken me blij. Op haar sterkst is ze wanneer ze een presentatie ‘how to clean your window’ geeft. ‘Een emmer van de Blokker? Donder toch op!’ Ze neemt geen halve maatregelen en voorziet zich van de duurste spullen om haar huis aan kant te krijgen. Muziek, licht, alles werkt mee en ze schittert op het podium. Hou je van Lenette? Ga er heen, dan heb je een leuke avond. Tegen de tijd dat ze in Zwolle speelt zit het wel goed met die rode draad.

 

Meer info over de voorstelling.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Ellen ten Damme - Paris Berlin | Reprise

Ellen ten Damme

Paris Berlin | Reprise
zo 18 nov 20.00 uur

informatie Meer info

Momix - Opus Cactus

Momix

Opus Cactus
di 6 nov 20.00 uur

informatie Meer info

Damien Jurado

Damien Jurado

za 6 okt 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Ma

Loek Peters voor het eerst alleen op het toneel in Ma

Ma van Hugo Borst

kalender zo 16 september 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op