Publieksrecensie They Are Just Kids

Daniel de Jong

kalender do 4 februari

Een prachtig gewaagde en inspirerende voorstelling voor mij. Het gaat over de persoon worden wie je wil zijn en doen wat je gelukkig maakt (als kunstenaar). Een verhaal dat iedereen aanspreekt. Een ‘coming-of-age’ zogezegd.
In mijn geval ben ik me meer en meer bewust van het richtingsgevoel binnenin en is dit een noodzakelijk belang geworden de afgelopen jaren. Dit zag ik terug in de voorstelling. Vanuit dit perspectief heb ik de voorstelling dan ook met plezier bekeken. Je kan leren van het voorbeeld van een ander. Het voorbeeld van Patti Smith en zielsverwant Robert Mapplethorne.

Als publiek word je al snel ontwapend doordat de acteurs met een soort nederigheid aan het leven tonen waar de karakters (soms letterlijk)  blootgesteld worden aan het publiek. Er is contact gemaakt en dit laten ze voorlopig niet weer los. Een achtbaan aan emoties komen voorbij zonder dat het een moment zielig word.  

Mooi gedaan is het gebruik van poëzie. De ruige wereld van sex, drugs en rock&roll worden, door weelderig taalgebruik, geheel niet geromantiseerd maar toch weet het een rauwe eerlijkheid te behouden. Als publiek voel je hoe een moeilijk moment in het leven van Patti, door het horen van de poëzie, beter draagbaar wordt en helpt bij het doorleven. Door veel zelfspot en scherpzinnige humor is het goed vermaak en wordt het karakter Patti Smith als een sterke vrouw neergezet waarvoor je sympathie krijgt.
Tevens is het een reis door de muziekgeschiedenis. Wat prettig is omdat je de tijdsgeest beter gaat begrijpen en daarmee ook de plek die Patti Smith en Robert Mapplethorne in diezelfde tijd innamen.

Doen wat je gelukkig maakt. Niemand heeft gezegd dat dit dan makkelijk zou worden? Dat was het leven van beide kunstenaars niet. Toch geloof ik niet dat ze het, in de grote lijnen, anders hadden willen doen.

Een fijne en onderhoudende voorstelling. Gezien dat de voorstelling twee uur en vijfenveertig minuten duurt is dat een kracht.

Een aanrader vanaf 16+.

 

Koop hier je tickets.

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Hamlet, de familievøørstelling 8+ - Theater Rotterdam

Hamlet, de familievøørstelling 8+

Theater Rotterdam
16 t/m 17 mrt

informatie Meer info

Conny Janssen Danst - BROOS

Conny Janssen Danst

BROOS
vr 25 jan 20.00 uur

informatie Meer info

Marvellous - De eerste superhelden saga musical happening ter wereld

Marvellous

De eerste superhelden saga musical happening ter wereld
12 t/m 13 feb

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Anti-Blue Monday voorstellingen

Anti-Blue Monday voorstellingen

Omdat er altijd wat valt te lachen!

kalender ma 21 januari 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op