Hier ben ik

Is het Zwolse publiek klaar voor theatermaker Thijn Kolk?

kalender vr 11 maart

Thijn Kolk is beginnend, jonge maker en heeft deze week zijn residentie bij de Werkplaats van Zwolse theaters. Hij woont nog niet zo lang in Zwolle en is vooral op ontdekkingstocht naar het culturele veld van Zwolle maar ook naar wie hij is als beginnend theatermaker en hoe dit in verhouding staat met het publiek en de maatschappelijke vraagstukken.

Toen hij net in Zwolle kwam wonen zat de cultuur achter slot en grendel door de zoveelste lockdown. Nu alles weer open is verkend hij langzamerhand het culturele veld in de stad en neemt het initiatief om zelf makers en kunstenaars op te zoeken. Dat is iets wat hij jonge makers adviseert ’ga gewoon langs of bel of ze een kop koffie willen drinken. Als beginnend maker moet je laten weten dat je er bent’.

Voor deze residentie week heeft Thijn zich verdiept in de gemeentelijke plannen van Zwolle rondom het culturele veld en beginnende makers. Hij ziet zelf erg veel potentie in de stad en wil graag met Zwolle meegroeien. De gemeente spreekt volgens hem veel potentie uit maar het moet ook een wisselwerking zijn, want zonder (jonge) makers kan een stad ook niet groeien op dit gebied.

Daarnaast geeft Thijn ook aan dat het niet alleen voor de gemeente een zoektocht is naar het culturele aanbod van Zwolle maar ook voor het publiek. Een vraagstuk dat de rode lijn is in deze residentie, want is Zwolle wel kaar voor wat Thijn maakt? Waar is het publiek klaar voor en wat is te experimenteel? Waar is dat beginpunt of moeten maker en publiek elkaar ergens in het midden vinden. Een zoektocht naar de samenhang van het Zwolse culturele publiek, een beginnend maker en experimentele theaterkunst.

De eindpresentatie van deze zoektocht tijdens de residentie heet hier ben ik ‘en dit is echt zoals ik ben en wie ik ben’ Een volledige oefening in de autonomie van een maker zijn zonder anderen. Vanuit daar wil Thijn verder kijken en het culturele veld onderzoeken. Voor deze maker is cultuur de uitgesproken manier om elkaar te leren begrijpen en elkaar te respecteren met ieder zijn eigen opvattingen over de wereld om ons heen. De fundatie voor wat Thijn maakt is vooral dat hij er in gelooft dat cultuur nodig is om allemaal samen door een deur te kunnen en handvatten geeft om elkaar proberen te begrijpen. Cultuur draagt voor hem daarin bij om op een non-directieve manier saamhorigheid te creëren en daarin is theater maken Thijn zijn taal.

De eindpresentatie van Thijn Kolk is te zien op 11 maart om 20.00 uur in het Papenstraattheater in Schouwburg Odeon. Klik hier om kaarten te bestellen! Meer weten over Werkplaats Zwolse theaters? Bekijk dan deze pagina. 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Mamma Mia! - De internationale ABBA-musicalsensatie met Brigitte Heitzer, Rene van Kooten e.a.

Mamma Mia!

De internationale ABBA-musicalsensatie met Brigitte Heitzer, Rene van Kooten e.a.
v.a. 4 okt

informatie Meer info

De Notenkraker - Ballet van de Staatsopera Stara Zagora (Bulgarije)

De Notenkraker

Ballet van de Staatsopera Stara Zagora (Bulgarije)
ma 25 dec 14.30 uur

informatie Meer info

Grease De Hitmusical - Let’s go together!

Grease De Hitmusical

Let’s go together!
v.a. 12 jul

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Interview De Verleiders door de bank genomen 2023

Een interview met De Verleiders

Bijtende humor, snelle scènes en een rollercoaster aan feiten

kalender vr 2 juni 2023

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden word van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.