Rhythm of the Dance

Een wervelende avond met opzwepende muziek en dans: The Christmas Show

kalender ma 10 december

Kieran Cavanagh, jij bent producer van Rhythm of the Dance; hoe is het allemaal begonnen? Jullie hebben in 44 landen opgetreden. Vertel over je ervaringen.
"Ik blijf me verbazen over het aantal landen waar we op tournee zijn geweest. Het is echt een internationale show. Soms zijn dat landen waar geen Engels wordt gesproken, zoals Rusland. We reizen van stad naar stad met de trein en geven overal meestal één avondvoorstelling. Het is ongelooflijk. De mensen komen toestromen en vullen de theaters. Soms brengen ze Keltische liedjesboeken of literatuur mee om die aan ons te laten zien. Het is fantastisch om te zien hoe muziek mensen van verschillende landen en culturen kan samenbrengen."

Het tempo van de dansers is echt verbazingwekkend. Hoe houden ze dat vol?
"Het is inderdaad waanzinnig om naar te kijken, maar de dansers dansen en trainen al vanaf hun vierde en ze zijn ongelooflijk fit. Ze moeten heel goed voor hun lichaam zorgen en letten op wat ze eten. Maar elke dag hebben we een dansmeester in de show die de dansers voor de voorstelling drilt om hun spieren op te warmen en te trainen en de rest gaat vanzelf."

Er is een geweldige band in de show met een aantal onbekende instrumenten.
"Al onze muzikanten spelen live op het podium en bespelen meerdere instrumenten. We gaan met een grote band de wereld rond zodat we onze muziek direct voor het publiek kunnen spelen. We hebben een hele rits instrumenten, zoals bijvoorbeeld de Uilleann pipes, de Ierse doedelzak. De muzikant pompt met z'n arm via een blaasbalg lucht in de pijpen en tegelijkertijd speelt hij met de vingers van beide handen de noten. Verder hebben we een harp, een fluit, een viool, een accordeon, een bodhrán, oftewel een Ierse lijsttrommel, en een banjo."

Wat kan het publiek verwachten als het naar Rhythm of the Dance gaan?
"Het publiek kan een bezoekje aan Ierland verwachten, het gevoel dat ze een rondreis hebben gemaakt. Ze zullen met een sterke indruk van onze cultuur en muziek de zaal verlaten. Over de hele wereld houden mensen van Ierse muziek en nu ook van onze dans. Onze tenoren imponeren elke avond het publiek. Natuurlijk zorgen ze er ook voor dat onze dansers even op adem komen en zich kunnen omkleden. Ze verkleden zich wel 25 keer en dat is veel. Soms hebben ze zelfs maar een paar seconden om van kostuum of schoenen te veranderen."

Wat zal de toekomst brengen voor Rhythm of the Dance?
"Volgend seizoen beleven we ons 20-jarig jubileum. We merken dat Ierse dans onveranderd enorm populair blijft in de hele wereld en ik geloof dat Rhythm of the Dance nog heel lang van zich zal doen spreken."

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Onze straat - Het Nationale Theater

Onze straat

Het Nationale Theater
6 t/m 7 mei

informatie Meer info

Amadeus - De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY

Amadeus

De Theateralliantie en Het Nationale Theater i.s.m. OPERA2DAY
12 t/m 13 nov

informatie Meer info

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi - Anti-sprookje voor volwassenen

Toneelgroep Oostpool speelt Bambi

Anti-sprookje voor volwassenen
wo 10 apr 20.00 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Merkel

Electro-opera Merkel

Een ongrijpbaar personage in haar eigen electro-opera

kalender ma 18 maart 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op