Recht op eigen stad

Filmavond: Das Gegenteil von Grau

kalender ma 23 oktober

Recht op eigen Stad

Door: Sonja Scholten

Braakland en leegstand, anonimiteit en eenzaamheid, verlatenheid in de grote stad. Hoe ga je daar mee om? Steeds meer mensen wachten niet op de overheid, maar ontdekken tal van manieren om zelf grip te krijgen op beschikbare ruimte in hun directe woonomgeving.

Filmmaker Matthias Coers maakte samen met ‘Recht auf Stadt Ruhr’ een prachtige filmdocumentaire over verschillende initiatieven in de urbane niches van het Ruhrgebied.

De film neemt je mee kriskras door het Ruhrgebied en laat je kennismaken met een twintigtal ecologische, sociale en vrijstaatinitiatieven. Vanuit onafhankelijkheid, zelfbeschikking en het collectief opgezet.

Iedereen denkt dat er veel in Berlijn gebeurt, maar ook in het Ruhrgebied gist het. Dat wilde filmmaker Matthias Coers, zelf woonachtig in Berlijn, graag met Das Gegenteil von Grau laten zien. Zie hier voor meer informatie over de film en de filmmakers.

De filmdocumentaire is eind maart 2017 in première gegaan in het Ruhrgebied. Ruhrfrau Sonja Scholten was erbij en haalde in overleg met de filmmakers de film naar Zwolle. De film toert op dit moment door verschillende delen van Duitsland en voor een groot aantal steden in Europa staat uitzendin op de rol.

Sonja Scholten is altijd op zoek naar de eigenheid van een plaats of regio. Ze is sociaal geograaf en werkzaam als zelfstandige onder de naam CityDNA. Ze is bovenal geboeid door grenzen en de gevolgen daarvan voor de mensen die ervoor of erachter wonen, het is maar hoe je het bekijkt. Ze is voor haar werk ook regelmatig in het Ruhrgebied.

Aanmelden voor de filmvertoning "Das Gegenteil von Grau?" op 14 november? Klik dan hier!

Neem ook eens een kijkje bij: .


nieuws diagonale streep Meest gelezen

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Citizen K., Onze Straat en De Wereld volgens John

kalender wo 3 april 2019

informatie Lees meer

Club Cele nieuwsbrief

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op