Jong en oud maken samen impact voor- en tijdens het Stadsfestival!

Ga jij mee op zoek naar plastic?

kalender wo 16 augustus

Plastic Fantastic gaat op tour, en jij kan mee!

Tijdens het Stadsfestival betaal jij met een Zero Waste festivalmunt:   plastic afval uit Zwolle krijgt een nieuw leven als grondstof voor een plastic munt! Hiermee kun je voorstellingen bekijken en bijdragen aan een schone leefomgeving, wat wil je nog meer? Wij hebben het antwoord: leren! En dat doe je samen met jong en oud. Daarom zijn wij op zoek naar jonge Zwollenaren die met ons op zoek gaan naar plastic afval, en dat kan zowel in de grachten als op het droge..

Het geld ligt op straat!

Jong en oud maken samen impact vooraf en tijdens Het Stadsfestival in Zwolle!

Ga je mee Stadsjutten?

30 augustus gaan we op zoek naar plastic. Niet om het in de prullenbak te gooien, nee om te verzamelen en als grondstof te gebruiken. Doel? Zero Waste: het opgehaalde plastic wordt namelijk gebruikt als festivalmunt van het Stadsfestival. Jong en oud, iedereen kan meedoen! Zin om te gaan stadsjutten? Lees dan snel verder en meld je aan!

Wat zoeken we?

Minimaal tien enthousiaste kinderen kunnen meedoen aan deze Plastic Fantastic expeditie. Inge Arend van Clean 2 Antartica begeleidt de zoektocht: van haar krijgen alle kinderen  een werkboek met een handleiding voor Stadsjutten, waarin kinderen de mogelijkheden van plastic leren. Welke soorten zijn er, welk plastic kun je bij elkaar inzamelen en hoe beïnvloedt plastic ons ecosysteem? Het zijn enkele vragen die de kinderen wordt gesteld met één conclusie: plastic en ander zwerfvuil is een grondstof voor nieuwe dingen. Zero Waste dus!

Hoe, wat, waar?

Van 13.00 tot 14.30 uur gaan we Stadsjutten. Al het afval gaat in een speciale zak, terwijl Inge ons alles leert over plastic. Het begin- en eindpunt is bij Rabobank IJsseldelta [Willemskade 1]. Alle volle zakken worden op de kade gelegd, waarna de Plastic Vissers het meenemen. Op 2 september worden de zakken tijdens het Plastic College op het Stadsfestival geleegd en geanalyseerd. Wat zit er nou eigenlijk allemaal in?

Tot slot trakteert Rabobank IJsseldelta, sponsor Plastic Fantastic, op limonade met wat lekkers!

Doe je mee?

Kun je niet wachten om mee te doen? Meld je dan snel aan via productie@stadsfestival.nl met als onderwerpregel “Aanmelden Stadsjutten”. Vergeet niet je naam en je leeftijd erbij te vermelden, en laat natuurlijk jouw ouders even weten dat je meegaat op dit Pastic Fantastic avontuur!


Geld in de gracht!

Jong en oud maken samen impact vooraf en tijdens Het Stadsfestival in Zwolle!

Ga je mee Plastic Vissen?

30 augustus gaan we op zoek naar plastic. En die zoektocht vindt plaats in de Zwolse grachten. We gaan Plastic Vissen, om daarmee het plastic als grondstof te gebruiken voor festivalmunten op het Stadsfestival!

Wat zoeken we?

Boten en bemanning! Heb je een boot ter beschikking, een zwemdiploma op zak of heb je gewoon zin om mee te vissen? Dan zoeken we jou! Er zijn al veel aanmeldingen binnengekomen, maar hoe meer vissers, hoe schoner de grachten én hoe meer munten voor het Stadsfestival! Hoe tof! Er doen al heel veel Zwollenaren mee, jong en oud, met of zonder boot.

Hoe, wat, waar?

We stappen 30 augustus om 15.00 uur op bij Hiawatha Actief | Steiger Potgietersingel en varen dan twee uurtjes door de Zwolse grachten. Na afloop drinken we dan een drankje aangeboden door Waterschap Drents Overijsselse Delta en nemen we een hapje aangeboden door De Oosterschelde.

Doe je mee?

Kun je niet wachten om mee te doen? Meld je dan snel aan via productie@stadsfestival.nl met als onderwerpregel “Aanmelden Plastic Vissen”. Voeg je naam en leeftijd toe en laat even weten of je een boot ter beschikking hebt!

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


nieuws diagonale streep Meest gelezen

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Bezoek drie voorstellingen van Het Nationale Theater voor € 39,-

Citizen K., Onze Straat en De Wereld volgens John

kalender wo 3 april 2019

informatie Lees meer

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op