Een sterrenregen voor Into The Woods

kalender ma 27 februari

Op 20 februari ging de musical Into The Woods in première in Rotterdam en dat leverde prachtige recensies op in de pers. Wij hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet:

De Volkskrant (★★★★★):

"Alle ingrediënten voor een perfecte avond!"

"Het is echt smullen van Paul Groot, die als wufte prinselijke dandy door het bos fladdert; het is echt te gek hoe Elise Schaap van Roodkapje een stoere, punky meid maakt met vette danspasjes; het is genieten van het opgewonden bakkertje Wart Kamps; je hebt mazzel als je Lone van Roosendaal als tegenspeelster hebt, die met haar spellenigheid (en geweldige zangstem) zowel een warme moeder kan zijn, maar ook geil buitenechtelijk om de heupen van de prins hangt voor een vluggertje in het bos."

Algemeen Dagblad (★★★★):

"Niets is Into the Woods is wat het lijkt en daarin alleen al is de musical verfrissend en gedurfd. Scènes zijn verwarrend, absurd, surrealistisch, dan weer lieflijk, bijna het genre parodiërend en komen in de sterke vertaling van Jeremy Baker en de knappe regie van Gijs de Lange mooi samen in een verhaal vol moedwil en misverstand."

"Met een cast die er mag zijn: Paul Groot als schmierende boze wolf en komische karikaturale prins van Assepoester, Elise Schaap als het brutaaltje Roodkapje (inclusief pasjes die aan 'Hakkûh op Housemuziek doen denken)."

NRC (★★★★):

"Into the Woods: een musical met een hoge graad van perfectie!"

"In totaal telt het ensemble dertien spelers en vijftien musici – een ongekende omvang voor Nederlandse musicalbegrippen. Onder leiding van Jeroen Sleyfer speelt het orkest de partituren met alle gewenste finesse. Terwijl de spelers eveneens een geolied ensemble vormen, met virtuozen als Lone van Roosendaal, Elise Schaap, Paul Groot, René van Kooten, Brigitte Heitzer en Wart Kamps."

"Decors zijn voor deze show overbodig, bewijst regisseur Gijs de Lange, die zijn vindingrijke enscenering een mooie ontwikkeling laat doormaken – van de cartooneske (uiterst grappige) motoriek uit het begin naar de levensechte menselijkheid van later. Hogeschoolwerk is dit, in alle opzichten."

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Allesvanwaarde

Veenfabriek

Alles van waarde
do 29 nov 20.30 uur

informatie Meer info

We zijn hier voor Robbie van Maria Goos - Een herkenbaar familiedrama vol humor en confrontaties

We zijn hier voor Robbie van Maria Goos

Een herkenbaar familiedrama vol humor en confrontaties
v.a. 4 dec

informatie Meer info

The Color Purple

The Color Purple

30 nov
t/m
1 dec

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

ArtEZ studenten over het theater

In gesprek met.. Liselot Nakken en Marije de Haan

ArtEZ studenten over het theater

kalender za 17 november 2018

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op