Succesoptie muziektheatervoorstelling Sympathy for the Devil bijgeboekt

15 januari 2023

kalender di 6 december

Na een uitverkochte voorpremière en première is er een extra voorstelling bijgeboekt van de muziektheatervoorstelling Sympathy for the Devil. Op 15 januari is de voorstelling nog een keer te zien in Zwolle in Theater de Spiegel. De kaartverkoop is hiervoor zojuist van start gegaan.

Sympathy for the Devil is een muziektheatervoorstelling over dé stijliconen van de swinging sixties en de muzes van de Rolling Stones, Marianne Faithfull (gespeeld door Pip Lieke Lucas) en Anita Pallenberg (Eva van der Post). Ze belichamen de vrijheidsdrang van een hele generatie. Maar wat is de prijs van roem en roekeloosheid? Een ongefilterd verhaal op de soundtrack van de Rolling Stones, gespeeld door Stones Sessions.

Het verhaal
Het verhaal speelt zich af in 1966, alles moet anders. Een nieuwe wereld wordt geboren, met eigen muziek, mode en een eigen moraal. Het einde van een preutse generatie. Middenin die draaikolk ontmoeten de jonge vrouwen elkaar. Een levenslange vriendschap begint. Beeldschoon, avontuurlijk en gulzig storten ze zich in het leven in de spotlights, om tot op de bodem leeg te slurpen.

Sympathy for the Devil volgt Anita en Marianne backstage. Hun leven zal hoge pieken kennen, maar ook onvoorstelbare diepe dalen. Een verhaal over liefde en verleiding in een actuele, rauwe productie. De parallellen met ‘nu’ zijn groter dan gedacht.

Lovende kritieken
Zwolse theaters presenteert met Sympathy for the Devil haar eerste eigen productie. Het ontving lovende kritieken van het publiek én de pers. Zo schreef de Volkskrant: “Er is een verrukkelijke chemie tussen Pip Lieke Lucas en Jeffrey Hendriks, die samen een aantal magische momenten creëren.” Deze theatervoorstelling is een echte must-see voor Stones-liefhebbers.

Regie van deze voorstelling ligt in handen van Zwolse maker Boudewijn Koops. Sinds 2021 is Boudewijn werkzaam als artistiek directeur van cultuurstichting Gelijkspel en is hij als regisseur verbonden aan Koorbazen.

Daarnaast is actrice, regisseuse en schrijfster Annemarie Prins (90) te zien in de voorstelling. Prins neemt de rol van de oude Marianne Faithfull op zich. In de voorstelling is ze middels filmbeelden te zien.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Nederlands Kamerkoor - De verzegelde engel

Nederlands Kamerkoor

De verzegelde engel
do 2 feb 20.00 uur

informatie Meer info

André Kuipers - Op Reis Naar De Toekomst

André Kuipers

Op Reis Naar De Toekomst
za 18 mrt 20.00 uur

informatie Meer info

Juf Roos gaat op avontuur 2+

Juf Roos gaat op avontuur 2+

zo 30 apr
14.00
16.00

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Theatermakers vliegen uit ’t Nest!

Theatermakers vliegen uit ’t Nest!

Terugblik na talentontwikkeltraject van twee jaar bij Zwolse theaters

kalender wo 1 februari 2023

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden wordt van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur 

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

  WhatsApp (ma-vr 10.00 - 18.00 uur)

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.