Theater voor thuis

Genieten van theater vanaf de bank

kalender di 31 maart

Helaas kunnen we tot 1 juni geen live podiumkunsten bieden, maar dit betekent niet dat u niet meer kunt genieten van theater. We hebben onze eigen programma's, ShowKEES, Club Cele en Theater voor Thuis JONG, maar er worden ook veel initiatieven door anderen gedeeld. Op deze pagina vindt u onder andere bijdragen van theatergezelschappen, registraties van voorstellingen en tips voor educatieve opdrachten en podcasts.

ShowKEES in QUARANTAINE
In onze eigen talkshow gaan theatermakers Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken op zoek naar wat er écht leeft in Zwolle, binnen én buiten de stadsmuur. Normaal gesproken wordt de talkshow gehouden in restaurant KEES, maar wegens de huidige omstandigheden wordt het programma vanuit huis opgenomen en worden er gasten ingebeld.


In de eerste aflevering van ShowKEES in QUARANTAINE zijn o.a. te gast: Tineke Schouten, Bovenste Knoopje Open, Johanneke ter Stege, Irene Aalvink, gastvrouw Ineke van Unen en Fieke van der Panne en Yuna Linde van Theater de Makkers.

Laura van Dolron
Theatermaker Laura van Dolron vertelt haar verhaal. Over haar coronakaart, het niet weten, iets zinnigs zeggen, op afstand en toch dichtbij. Een verhaal op video. Met muziek van Frank van Kasteren.

Theater voor thuis jong
Verschillende theatermakers/acteurs/decorontwerpers maken vanuit hun huis filmpjes met een thuisopdracht voor kinderen. Ze leggen uit hoe bepaalde aspecten van theater werken en kinderen kunnen vervolgens creatief bezig zijn met de kunstzinnige opdrachten. Op het YouTube-kanaal van Zwolse theaters is een afspeellijst te vinden met alle video's. Elke week komen hier nieuwe bij. Bekijk hieronder alvast de eerste!


Dit is Yeliz Dogan. Ze is actrice en u kunt haar o.a. kennen van SpangaS. In dit filmpje vertelt ze over haar werk en geeft ze een kleine acteeropdracht.

Digitale ontmoeting Club Cele
Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Inwoners van de brede regio Zwolle kunnen hier terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen. Zij ontmoeten elkaar op basis van thema's, onderwerpen en interessegebieden en enthousiasmeren elkaar om samen te aan de slag te gaan. Er kunnen geen fysieke meet ups gerealiseerd worden nu, maar óók online zet Club Cele de stad in beweging.

KAMERSPEL - Theater de Makkers
Niet kijken, maar doen! Theater de Makkers zit niet bij de pakken neer, maar heeft een nieuw project bedacht waar u vanuit uw huiskamer aan mee kan doen: KAMERSPEL. Maak in uw huiskamer een scène (kort toneelstukje), film het met uw telefoon en stuur 'm op. Wilt u meedoen? Bericht Theater de Makkers dan via Facebook/Instagram (@theaterdemakkers)/e-mail (info@theaterdemakkers.nl) met uw naam, het aantal personen dat meespeelt in de video en u krijgt te horen waar de scène over moet gaan! De zin waarmee uw scène eindigt, stuurt Theater de Makkers weer door naar iemand anders. En diegene moet dan met die zin beginnen.

 

Registraties

Introdans
Het ballet Gilles van Introdans-directeur, -choreograaf, en -oprichter Ton Wiggers uit. Te zien vanaf donderdag 21 mei 20.00 uur t/m 28 mei)

Maas TV
Een online kanaal waarop kinderen, jongeren en volwassenen iedere dag een registratie kunnen bekijken van een nieuwe of oudere Maasvoorstelling. Let op: elke registratie blijft er zeven dagen op staan.

Momenteel te zien:

 • CASH 12+ 
  Een voorstelling voor pubers over geld.

 • Sell Me Your Secret 13+
  Interactief theater over privacy.

 • Voorjaarsoffer 13+
  Een coming-of-age verhaal over de dreiging van schoonheid.

DE VERLEIDERS: Kijk thuis
Hier vind je verschillende registraties van DE VERLEIDERS, te bekijken t/m 19 mei. Hieronder kun je alvast de eerste registratie kijken van Stikken en Slikken.

 • Casanova’s van de vastgoedfraude (2012/2013)
 • De val van een superman (2014/2015)
 • Door de bank genomen (2014/2016)
 • Stem Kwijt! (2017/2018)
 • #niksteverbergen (2018/2019)

Hoe is het nu met..? - Friendly Fire Theater
Het boekingsagentschap Friendly Fire en hun artiesten missen de theaters en de voorstellingen enorm. Hoog tijd om digitaal in te checken en te laten weten hoe het met hen gaat. Samen een kopje koffie drinken van achter de laptop en met elkaar bijpraten is de strekking van 'Hoe is het nu met..?' en jij kunt er nu ook bij zijn. Bekijk hieronder alvast de aflevering met Marlijn Weerdenburg.

Toen wij de tijd hadden - DE VANDALEN
Elène, Rozanne en Joeri van DE VANDALEN hebben vanuit huis een online dramaserie gemaakt genaamd Toen wij de tijd hadden. De serie gaat over het leven dat doorgaat in isolatie: liefdes die opbloeien, angsten die voortrazen en het werk dat zich volledig naar het digitale verplaatst. Toen wij de tijd hadden is een bloemlezing van situaties in een tijd als deze. Bekijk hieronder alvast de eerste aflevering.

Turks Fruit - Hummelinck Stuurman
Turks Fruit vertelt over de stormachtige liefde van beeldhouwer Erik en zijn grote liefde en muze; de roodharige Olga. Vijftig jaar later heeft Wolkers’ ultieme liefdesverhaal nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet. Sophie Kassies maakte een eigentijdse en ongekuiste toneelbewerking die net als het boek sensueel en rauw tegelijk is en even indringend als ontroerend.

GNAFFEL TV
Theater Gnaffel heeft drie voorstellingen voor verschillende leeftijden online gezet om tussen het huiswerk maken en het gamen en spelen door te kijken.

Momenteel te zien:

 • Gandhi (10+)
 • Witte en het wilde paard (6+)
 • Joep (4+)
 • Ik mis je nu al (4+)
 • Zwanenmeer (6+)
 • De koning en de rest (8+)
 • Gandhi (10+)

Toms Magische Speelgoedwinkel - I&L Entertainment
Bartho Braat, Maikel Nieuwenhuis, Marleen van der Loo en Jeroen Phaff spelen de hoofdrollen in de succesvolle familiemusical 'Toms Magische Speelgoedwinkel'.

LIESBETH - de Musical - De Graaf & Cornelissen Entertainment
Een ongelofelijk levensverhaal. Een ongelofelijke carrière. Een intens verhaal over een vrouw die alles overwon: de zelfmoord van haar moeder meteen na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie, een tijdelijk neerwaartse carrière en het verlies van inspirator Ramses Shaffy en haar grote liefde Rob. Maar ze overwon en er was altijd nieuw en groot succes. Dat ze na haar veertigste toch nog zwanger raakte was haar grootste ‘cadeau’. Een musical over één van onze grootste vedettes. Een icoon in de Nederlandse amusementsindustrie. De musical is van maandag 11 mei 2020 t/m zondag 17 mei tot 21:00 uur te zien op het YouTube-kanaal van De Graaf & Cornelissen.

Titus & Fien TV ‘Vervelen doen we nooit’
Titus en Fien, de twee populaire sprookjesmusicalkarakters van Van Hoorne Entetainment treden op voor de videocamera met een speciale editie van hun eigen tv-programma voor kinderen Vervelen doen we nooit. Het bekende tovenaarsduo is op het YouTube-kanaal van Van Hoorne Entertainment te bewonderen. Bekijk hieronder alvast de eerste aflevering.

Dans Kijken Thuis - Conny Janssen Danst
De remake van INSIDE OUT met livemuziek van o.a. iET gemist? De magie van dans in het water in de Onderzeebootloods met Sinfonia Rotterdam nog eens beleven? Of zien hoe de dansers de gigantische ronde ruimte van de Ferro gashouder veroveren, met livemuziek van Maartje Teussink? Ga er maar even voor zitten. Hieronder ziet u alvast de eerste registratie, van COURAGE.

The Nation - Het Nationale Theater
Een vijf uur durende theaterervaring, waarbij u gegarandeerd op het puntje van uw stoel zit. NRC Handelsblad noemde het 'de theatergebeurtenis van het jaar'.

Jabber - Kwatta
Jabber is een voorstelling over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan. Maar wat nou als we elkaar niet verstaan, en toch begrijpen? Dan zijn we voor je het weet, geen vreemde vogels voor elkaar.

Wereldpremière Ritratto - Nationale Opera & Ballet‎
De jong verweesde en getrouwde, buitensporig rijke Italiaanse Markiezin Casati streefde er haar leven lang naar gezien te worden. Zij was beroemd vanwege de uitbundige feesten die zij organiseerde. Ze liet zich door tal van kunstenaars portretteren of fotograferen. Met haar zwart omrande ogen, haar vlammend rode haar en excentriek gedrag probeerde ze een plaats te verwerven in de kunstwereld.

Who’s afraid of Virginia Woolf? - Dood Paard
Nachtelijke gasten worden meegesleurd in een confrontatie tussen het echtpaar Martha en George, die in een totale oorlog overgaat. De legendarische tekst wordt integraal gespeeld in een sobere enscenering.

V - Guido Weijers
Vijfde en meest filosofische en confronterende voorstelling van cabaretier Guido Weijers. Dwars, intelligent, herkenbaar, snel en vooral grappig.

Theater Rotterdam vanuit huis
Bekijk registraties van hun oude voorstellingen en documentaires, luister naar de podcast of verdiep u in platform OFFBEAT (een online magazine waarin vragen beantwoord worden over wat Theater Rotterdam drijft om te maken wat ze maken).

Momenteel te zien:

 • Pablo
 • Snorro 8+
 • De Gelaarsde Poes 8+
 • Lang & Gelukkig 8+
 • Stop Acting Now 
 • Het Waarom Beantwoord
 • Maybe Sweden

TROOSTPOOL | podium voor online verbeelding
Op dit platform vind je onder andere een podcastserie over ‘theatermaken in tijden van sociale isolatie’, verhalen van nu, een serie nieuwe, korte verhalen geschreven door theatertekstschrijvers en uitgevoerd door bekende Oostpoolgezichten én wordt er een welverdiend online vervolg gepubliceerd op een voorstelling die abrupt tot een einde kwam; De Rattenvanger | een online hoorzitting. En dat is slechts een greep uit het aanbod. Klik hier voor het volledige aanbod en kijk hieronder alvast deel 1 (van 3) van De Rattenvanger | een online hoorzitting, waarin de acteurs uit de voorstelling allemaal vanuit hun eigen huis met elkaar bellen én iets te zeggen hebben.

Laagland Thuis Theater
Laagland maak tijdelijk enkele complete voorstellingen als video beschikbaar. Naast energiek theater brengen ze ook 'bonusmateriaal': een aantal opdrachtenfilmpjes die u en uw kind(eren) op speelse wijze meevoeren in de thema's van de voorstellingen of een kijkje bieden achter de schermen.

Momenteel te zien:

 • Bezoek voor Beer 4+
 • De Kleine Cowboy 4+
 • Het Ontstaan van Wit 4+
 • Wim is weg 4+
 • OM 8 UUR BIJ DE ARK 7+
 • Expeditie Peter Pan 8+
 • Gewoon Held 8+
 • Het Oneindige Verhaal 8+
 • Joris & De Drakentemmers 8+
 • KING A 8+
 • Meester van de Zwarte Molen 8+
 • Nu even niet! 8+

Meer tips:

 • Hotel Perdu 6+ - Het Houten Huis
  Aan het einde van de weg staat Hotel Perdu. Er brandt licht. Het is een komen en gaan van bizarre personages: een eenzame linkerschoen hupt onhandig naar binnen, de jongen die altijd wordt overgeslagen houdt de deur open voor een overbodig geworden typemachine, in de lobby slaat de receptionist zijn arm om een gekrompen trui en checkt hem in. Hotel Perdu is een troostrijke plek voor iedereen die iets uit te zoeken heeft. Verdwaalde gasten kunnen zich melden bij de receptionist die elke taal spreekt en elk verdriet verstaat..

 • PINKPOP - Toneelgroep Maastricht
  Een tragikomisch liefdesverhaal over een man die zijn geheugen verliest, met muziek van Rowwen Hèze.

 • Thuis Theater Utrecht
  Elke vrijdag om 12.00 uur wordt er door Theater Utrecht een week lang een voorstelling uit het archief aangeboden. Bekijk nu de registratie van Westkaai (2016 - regie Thibaud Delpeut), beschikbaar van vrijdag 8 mei 12.00 uur tot vrijdag 15 mei 11.00 uur.

 • ORKATER & CHILL
  Op alle data dat Orkater zijn nieuwste voorstelling Fabel moest cancellen, plaatst het gezelschap een registratie van een voorstelling uit het archief.

 • De Decamerone
  Acteurs van het ITA-ensemble lezen in samenwerking met Het Nationale Theater, dagelijks een verhaal uit Boccacio’s De Decamerone. De afleveringen worden bij de acteurs thuis gefilmd en dagelijks (online) uitgezonden door de VPRO. Elke dag om 20.00 uur een nieuwe aflevering.

 • NDTV
  Dit is een gratis streaming-serie van NDT-balletten van bekende choreografen of interviews met deze choreografen. Iedere week wordt er een nieuwe video gelanceerd. Vanaf 8 mei is er een interview te zien met danser/choreograaf Jiří Kylián.

 • The Shows Must Go On!
  Op dit YouTube-account komt elke vrijdagavond om 20.00 uur een nieuwe musical online te staan van de componist Andrew Lloyd Webber. Iedere musical is 48 uur te zien. Afgelopen titels zijn Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Jesus Christ Superstar en The Phantom of the Opera.

 • Klik hier voor een kleurplaat van Buurman & Buurman!

Tot slot: blijf gezond en kom terug!

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Philippe Geubels - Geubels in bad

Philippe Geubels

Geubels in bad
20 t/m 22 mrt

informatie Meer info

Remember My Name | Double bill - De Amazones & AQUEERIUS

Remember My Name | Double bill

De Amazones & AQUEERIUS
ma 9 okt 20.30 uur

informatie Meer info

Alex Roeka - Nieuwe Dromen | Winnaar Poelifinario 2022

Alex Roeka

Nieuwe Dromen | Winnaar Poelifinario 2022
za 23 dec 20.30 uur

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Verbouwing Café Foyé in Schouwburg Odeon afgerond

Verbouwing Café Foyé in Schouwburg Odeon afgerond

Café Foyé geeft restaurantgast meer ruimte en rust

kalender do 14 september 2023

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden word van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.