Theaterspektakel Trojan Wars nu echt ten aanval

kalender wo 8 september

De heropstart van Trojan Wars is in volle gang. Dé theaterbelevenis van HNTjong en Het Nationale Theater gaat eindelijk in première. Het decor draait, de foyers zijn omgebouwd, 250 kostuums en 30 pruiken zijn af, HNTeducatie werkt aan ‘Deel 0’ op middelbare scholen en het menu van Amaro Creative Industries is bepaald. Zaterdag 2 oktober 2021 gaat deze groots opgezette voorstelling nu echt in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

In maart 2020 kwam deze epische voorstelling na de 1ste try-out door de allereerste lockdown tot een harde stilstand. In 2021 staan de originele cast en crew - o.a. Romana Vrede, Bram Suijker en Emmanuel Ohene Boafo - klaar om deze marathonvoorstelling vol muziek, festivalgevoel en eten & drinken aan heel Nederland te tonen. Oftewel een episch feest tussen de Grieken en Romeinen als startpunt van een ultieme theaterervaring.

Bingewatchen met de vibes en food van een festival.
Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog. Een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur. Een topcast aangevuld met een groot ensemble jonge acteurs vertolken meer dan 100 personages. Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. In deze razende oorlogsmachine
spoelen de emoties als een golf over je heen en heb je een haast filmische ervaring in een draaiend toneelbeeld. 

De Illias van Homerus vertaalt naar het nú
Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.  

Toneelschrijver Peer Wittenbols bewerkte de epische verhalen uit De Ilias van Homerus naar een theaterspektakel van nú, over vriendschap, verraad, wraak en liefde. Regisseur Noël Fischer laat zich inspireren door o.a. de stijl van Lord of the Rings en zegt daarover: “De Griekse verhalen zijn zo modern omdat ze gaan over grote primaire menselijke emoties: drift en verlangen. En over het unieke fenomeen dat de mensen van de dieren scheidt: oorlog.”

Drie afleveringen bingewatchen  
Trojan Wars
bestaat uit drie afleveringen. In aflevering één ziet het publiek hoe een groot feest tussen de Grieken en Trojanen uit de hand loopt. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. In aflevering twee is de oorlog verklaard en varen de Grieken naar Troje om Helena terug te halen. Aflevering drie vindt plaats in de onderwereld, waar het verhaal van de verliezers verdwijnt. Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en eten van Amaro Creative Industries. Het theater is één groot festivalterrein. 

Groots educatieproject
Bij Trojan Wars is tevens een groot educatieproject opgezet. Leerlingen die de voorstelling bezoeken worden niet alleen in de zaal ondergedompeld in de grote thema’s van Trojan Wars, maar ook in de foyers en van tevoren in het klaslokaal. Ruim 5000 leerlingen nemen in het kader van Trojan Wars hun eigen waarden onder de loep. Waar kies je voor: vrijheid of liefde? Vechten of vluchten? Naast vakoverstijgende lesbrieven en het in de klas gespeelde ‘deel 0’ spelen 15 leerlingen mee in de voorstelling. 

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Introdans | Fall - Akram Khan en Sidi Larbi Cherkaoui

Introdans | Fall

Akram Khan en Sidi Larbi Cherkaoui
za 28 okt 20.00 uur

informatie Meer info

Mamma Mia! - De internationale ABBA-musicalsensatie met Brigitte Heitzer, Rene van Kooten e.a.

Mamma Mia!

De internationale ABBA-musicalsensatie met Brigitte Heitzer, Rene van Kooten e.a.
v.a. 4 okt

informatie Meer info

Philippe Geubels - Geubels in bad

Philippe Geubels

Geubels in bad
20 t/m 22 mrt

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Verbouwing Café Foyé in Schouwburg Odeon afgerond

Verbouwing Café Foyé in Schouwburg Odeon afgerond

Café Foyé geeft restaurantgast meer ruimte en rust

kalender do 14 september 2023

informatie Lees meer

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen, waarin ik wekelijks op de hoogte gehouden word van het nieuws rond Zwolse theaters en haar activiteiten.

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)
dagelijks 10.00 uur - 20.00 uur

Kassa Schouwburg Odeon
dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling

favoriet van Volg ons op

Contact

info@zwolsetheaters.nl

Bewaar uw kaarten in de app van Ticketmatic:
Android Play store 
iOS Apple App store
(de veiligste en snelste manier van kaarten bewaren)

Lees hier onze Privacyverklaring.