Filip Bolluyt viert 40-jarig jubileum met hoofdrol in Urinetown de Musical

kalender do 29 juni

Dit jaar viert Filip Bolluyt zijn 40-jarig jubileum als acteur. Vier decennia geleden maakte de acteur zijn eerste professionele debuut met een rol in het toneelstuk ‘’Wie is er bang voor Virginia Woolf’’ van het Publiekstheater. Inmiddels is hij in tal van televisieseries en theatervoorstellingen te zien en te horen geweest. Bolluyt viert zijn 40-jarig jubileum met een rol in de musical Urinetown, welke komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zal zijn. Filip zal de rol van Reinhart W. Kleinhart gaan spelen.

Theater
Bolluyt begon zijn carrière bij gezelschappen als het Publiekstheater, de Haagse Comedie en de Hollandse Comedie. Vanaf 1991 was Bolluyt te zien in diverse musicals zoals Les Miserables (Thenardier), Mamma Mia (Bart/Sam), Into The Woods (Verteller), 1953 de musical (Burgemeester Scholten) en War Horse (Arthur/Thunder). Verder speelde hij rollen in The Hired Man van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, Kantje Boord, Wordt U Al Geholpen? en De Man Die Het Wist.

Televisie
Als televisieacteur is Bolluyt vooral bekend van de in de jaren tachtig uitgezonden series Dossier Verhulst en Medisch Centrum West. In de jaren die daarop volgden was hij tevens een vast gezicht in de series De Dageraad, Villa Borgese, De Sylvia Millecam Show, Goudkust, Onderweg naar Morgen, Lotte en Het Imperium. Verder speelde hij diverse gastrollen in series als De Prooi, Vrijland, Spijkerhoek, Goede Tijden Slechte Tijden, Toen was geluk heel gewoon, Baantjer, Mijn Dochter en Ik, Het Zonnetje in Huis, Kees & Co, Westenwind, Russen, Het Pleidooi, IC, Spangas en Shouf Shouf Habibi.

Film
Ook op het witte doek is Bolluyt geen onbekende. In 1983 was hij te zien in De Vierde Man van regisseur Paul Verhoeven. 2 jaar later speelde hij de rol van student in De Aanslag en verzetsman in de film In de schaduw van de overwinning. Jongeren kennen hem waarschijnlijk van zijn rol als commissaris in de New Kids films.

Stemacteur
Bolluyt heeft de afgelopen jaren tal van stemmen ingesproken voor Nederlandse films en series. Zo was hij te horen als Severus Sneep en Lucius Malfidus in de wereldberoemde Harry Potter-reeks. Ook leende hij zijn stem aan diverse (teken)films, waaronder Bambi II (vader), de Ice-Age (Sabeltandtijger Diego), en als Wallace in de Wallace & Gromit films. Niet alleen in films en series is hij regelmatig te horen, maar ook in radio en televisiecommercials van o.a. Opel, Dreft, Liga, Samsonite, JUMBO, Efteling, Emirates en Lexus.

27 en 28 September ziet u hem in de hoofdrol in de musical Urinetown in Theater de Spiegel @Zwolsetheaters! Koop nu hier uw kaarten.

Neem ook eens een kijkje bij: .


diagonale streep Uitgelicht

Conny Janssen Danst - BROOS

Conny Janssen Danst

BROOS
vr 25 jan 20.00 uur

informatie Meer info

Hans Croiset en Elsie de Brauw | Theater Rotterdam - Heisenberg

Hans Croiset en Elsie de Brauw | Theater Rotterdam

Heisenberg
wo 27 feb 20.00 uur

informatie Meer info

Marvellous - De eerste superhelden saga musical happening ter wereld

Marvellous

De eerste superhelden saga musical happening ter wereld
12 t/m 13 feb

informatie Meer info

nieuws diagonale streep Meest gelezen

Anti-Blue Monday voorstellingen

Anti-Blue Monday voorstellingen

Omdat er altijd wat valt te lachen!

kalender ma 21 januari 2019

informatie Lees meer

digitale nieuwsbrief

Bezoekadressen

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ZZ Zwolle

Kaartverkoop

0900 - 1435 (€0,45 / minuut)

Kassa Schouwburg Odeon
(in Café Foyé)

Dagelijks van 10.00 - 20.30 uur

Kassa Theater De Spiegel
Vanaf één uur voor de voorstelling

favoriet van Volg ons op