Rabia Madarun: "Stilstaan bij dingen die er echt toe doen, zet mij in beweging."

kalender wo 17 januari

Rabia Madarun [44] is moeder, partner, Zwollenaar geboren in Paramaribo, verbinder, voorzitter van de Participatieraad en Trainer & Coach op het gebied van Interculturele Communicatie en Empowerment. Wat zet haar in beweging? 

Door: Suzanne Borghart

"Stilstaan bij dingen die er echt toe doen. Soms maken we ons druk over dingen die dat niet waard zijn. Ik zet me in voor mensen die zorgbehoevend zijn in Zwolle. Het is echt belangrijk dat eenzame mensen anderen kunnen ontmoeten. Ik kan me bijvoorbeeld druk maken over een jurk die niet in mijn maat beschikbaar is, maar dat is totaal niet belangrijk als je kijkt naar mensen die dag en nacht eenzaam zijn. Zo was ik eens in een verzorgingshuis voor een afspraak, en terwijl ik daarop wachtte, kwam een oudere man naar me toe. Hij wilde zo graag met me praten en voor ik het wist, deelde hij zij hele verhaal. Toen dacht ik bij mezelf: Eigenlijk zou ik hier elke week even heen moeten gaan. Niet om te praten, maar om te luisteren."

Wat is je lievelingsplek in Zwolle?

"Mijn lievelingsplek is de Milligerplas in Stadshagen. Ik loop er vaak en het voelt dan echt alsof je even weg bent. Het water, groen en de natuur geeft me echt een vakantiegevoel."

Wat wens je voor Zwolle?

"Ik wens heel veel voor Zwolle. Het belangrijkste? Meer verbinding tussen mensen. Meer plekken voor jongeren tussen de 10-18 jaar: er zijn weinig voorzieningen waar zij zich thuisvoelen. Ook wens ik dat we in Zwolle bereid zijn meer te leren van elkaars achtergrond. Dat hoeft niet eens cultureel te zijn, het kan ook gaan over de wijk waar je uit komt.

Ik ben één van de mede oprichters van "Ontspruiten Zwolle", toen we daaraan begonnen was ons gedachtegoed dat iedereen bereid is iets voor een ander te doen, maar de vraag moet wel gesteld worden. Leer elkaar kennen en verrijk jezelf en je omgeving daarmee. Een simpele vraag als 'hoe gaat het?' kan soms al genoeg zijn. Dat wens ik vooral de nieuwe Zwollenaren toe, die soms met veel bagage maar zonder netwerk iets moeten opbouwen. Het zou mooi zijn als wij die mensen welkom heten en kennis met ze maken. Ik roep dat juist heel hard, omdat ik zelf zo bevoorrecht ben met mijn omgeving en kennissenkring en dat ook voor anderen mogelijk wil maken. Als ik mezelf dit zo hoor zeggen, denk ik alleen maar: er moet nog veel gebeuren."

Wanneer ben jij het meest gelukkig?

"Ik ben het meest gelukkig als de zon op me schijnt en als ik even niks aan me hoofd heb. Thuis ga ik regelmatig voor de grote raampartij zitten, en dan laat ik de zon gewoon op me schijnen. Dan geniet ik echt het meest."

 

Neem ook eens een kijkje bij: .


nieuws diagonale streep Club cele blog

Club Cele | Spoken Word: Powervrouw - Johan Bos

Spoken Word: Powervrouw

Door leercollega Johan Bos

kalender ma 15 april 2019

informatie Meer lezen

Volg club cele op

locatie

Schouwburg Odeon
Bovenfoyer
Blijmarkt 25
8011 ND Zwolle

Volg club cele op